Rob de Lange wil met DHC weer naar de Hoofdklas, net als toen

Algemeen

DELFT – Zijn naam ontbrak in het rijtje namen van mogelijke kandidaten voor de post van DHC-trainer die in de wandelgangen en de loopgraven de ronde deden. Maar Rob de Lange is volgend seizoen toch echt als hoofdtrainer actief bij DHC.

Een aardige verrassing, dus. Al vindt De Lange dat zelf wel meevallen. “Ik werk nu bij VVSB, in Noordwijkerhout. Buiten deze regio”. Bovendien: “Het is eigenlijk belachelijk dat ze in deze regio al in november met het volgende seizoen bezig zijn. Dan ben je nog maar een paar wedstrijden onderweg. Ik had met VVSB de afspraak, zo gaat dat in de Hoofdklas, om één week voor de Kerst rond de tafel te gaan zitten om te kijken hoe we er allebei over denken. Ik kwam dus eigenlijk pas laat vrij”.

Dát hij er met VVSB niet uitkwam, was óók enigszins verrassend. “Het gaat er ook goed, het is een fantastische club. Maar ik wilde proberen met die club ook top te blijven. Nu het goed gaat, moet je je niet in slaap laten sussen. Over een aantal zaken hadden we dus meningsverschillen. Nou, dat kan gebeuren”.

Toen bekend was dat De Lange (42, zeven jaar ervaring in de Hoofdklas, bij Tonegido en bij VVSB) het bij twee mooie seizoenen VVSB zou laten, hing Sjef de Poorter namens DHC bij hem aan de lijn. Gesprekken met De Poorter en René Baggerman en daarna ook met voorzitter Harry Dame en Ronald Moor leidden tot een éénjarige overeenkomst, want voor langer tekent De Lange nooit. “Ik raakte in die gesprekken enthousiast, ik hoefde er niet lang over na te denken”. De Lange begint dan ook niet aan een volstrekt ongewis avontuur. 

Hij voetbalde immers voor DHC, zij het vaker in het tweede dan in het eerste. “Als ik hoor hoe ambitieus ze zijn, als ik zie hoe goed alles is geregeld, ja, ik zeg vaak: het is een kwestie van op het goeie moment bij een club binnen stappen. DHC is nu, denk ik, waar VVSB een jaar of zes geleden was”.

Met wat voor een spelersgroep hij volgend seizoen de ambities gaat proberen waar te maken, hij weer het uiteraard nog niet. “Ik ga ervan uit dat Sjef de Poorter de selectie inventariseert en dat hij aangeeft wat we volgend seizoen nodig hebben en wat de mogelijkheden zijn”. Toch neemt hij al voorzichtig een voorschotje: “Ik denk dat we er wel twee routiniers bij moeten hebben”. 

Het komt overigens wel mooi uit dat DHC en VVSB elkaar op 13 januari a.s. ontmoeten. Intussen kunnen de DHC-spelers hun borsten alvast natmaken. Drie keer in de week trainen zal ook drie keer in de week trainen zijn. “Dus niet de ene vrijdag wel en de andere niet. Als je ambitieus bent, als je een doel hebt, en dat is toch de Hoofdklas, dan moet je er ook wat voor doen”. De Lange voetbalde bij DHC toen de club Hoofdklasser was. “Ik heb er mooie jaren meegemaakt. Het zou mooi zijn als ik er nu mijn steentje aan kan bijdragen dat DHC wéér Hoofdklasser wordt”.
Assistent-trainer Ton Boevink zal ook volgend seizoen als zodanig bij DHC actief zijn. (PB) 


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12