Delvenaar in Beeld zondag 24 februari

Peter van den Berg (57), ex-loodgieter

- Wat doe je hier op de Buitenwatersloot?
Ik kom net van mijn huis aan de Olofslaan en ben op weg naar Stars & Bars om een biertje te halen. Daar ga ik elke dag een uurtje heen, dan ben ik weer bijgepraat. Ik ken er aardig wat mensen.

- Hoe breng je de dagen meestal nog meer door?
Elke dag ga ik er wel op uit. De ene keer ga ik fietsen op mijn racefiets en de andere keer ga ik naar de Delftse Hout. Om de kippen te voeren en om vogels te kijken. Ik heb dus altijd een leuke daginvulling. Als men mij niet aan het lachen maakt, dan kietel ik mezelf wel!

- Heb je nog iets leuks meegemaakt?
Op televisie was er aandacht voor het feit dat de Smurfen zoveel jaar bestaan. Het was met een grote groep kinderen. Toen hen werd gevraagd waar de Smurfen eigenlijk vandaan komen, gaven zij het bekende schunnige antwoord…

- Moest je lachen om dat antwoord?
Daar heb ik heel erg om moeten lachen, ik houd wel van domme onzin. Wat ik niet om te lachen vind, is dat een hele goede vriend van mij in het ziekenhuis ligt. Ik ken hem al tig jaar. Hij heeft een zware operatie gehad en nu is het te hopen dat hij goed herstelt.

- Wat is je nieuws van de week?
Dat Kosovo zich onafhankelijk heeft verklaard. En dat er verdeeld gereageerd is op die onafhankelijkheidsverklaring. Ik geloof dat er ook al rellen uitgebroken zijn en dat KFOR al te hulp moest schieten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1