Even bellen met... Math Boomkens

Algemeen

Boomkens stopte vorige week na jarenlange trouwe dienst met zijn werk op de Markt in Delft, waar hij samen met zijn neef Theo een groentekraam had.

-Je was niet uit de kranten en van de tv weg te slaan. Ben je intussen al de Bekendste Delftenaar?
Nee hoor, al ben ik door die aandacht, denk ik, wel wat bekender geworden. In jullie verkiezing voor de Bekendste Delftenaar sta ik meestal rond de zestigste of zeventigste plek. Mensen kennen mij dus wel. Niet alleen van de Markt, maar bijvoorbeeld ook van mijn werk voor Buurthuis De Wending.

-Heb je nog veel reacties gekregen?
Heel veel, ja. Ik fiets nu veel, voor mijn gezondheid. Onderweg word ik geregeld aangesproken.

-Mis je het werk op de Markt al?
Ik heb er bewust voor gekozen om wat werk te laten liggen, zodat ik deze maand nog iets te doen heb en niet in één keer in een zwart gat val. Zo ben ik nog bezig met het opruimen van het pakhuis en doe ik nog wat aan de administratie. Tot het nieuwe jaar zit m’n schema nog vol.

-Heb je nog geen spijt van je beslissing om te stoppen?
Ik heb nog geen spijt, nee. Ik liep al maanden met het idee in mijn hoofd om te stoppen, daar ga je dan langzaam naartoe werken. Geestelijk mis ik het wel. Ik word elke dag nog tussen vier en vijf uur wakker, maar dan dwing ik mezelf om tot zeven uur te blijven liggen. Eerst had ik altijd de discipline om tussen half tien en tien naar bed te gaan, maar dat moment stel ik nu uit tot twaalf uur, anders word ik de volgende dag te vroeg wakker.

-Zijn je duiven blij dat je nu meer tijd voor ze hebt?
Jazeker. En volgende week krijg ik weer nieuwe hokken. Normaal had ik altijd wel een beetje haast. Nu heb ik meer tijd om dat soort dingen op m’n gemakkie te doen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12