Talent Donny Slot blijft zijn Den Hoorn voorlopig nog wel even trouw

Algemeen

Donny Slot is zijn tegenstander van Erasmus op stijlvolle wijze te slim af. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – Na een reeks van drie nederlagen op rij, wist SV Den Hoorn afgelopen zondag weer een wedstrijd te winnen. Aan de Zuidhoornseweg werd Erasmus met 3-1 verslagen. Dit seizoen beleeft Donny Slot zijn definitieve doorbraak in het keurkorps van trainer Harry Biemans. De 19-jarige havoscholier maakt hierbij een zeer goede indruk. “Maar ik moet zeggen dat het wel wat lastiger is dan voetballen bij de A’tjes, wat ik vorig seizoen vooral deed.”

Slot speelde tijdens het vorige seizoen inderdaad de meeste wedstrijden in de A-jeugd. Terwijl het seizoen vorderde, zag Harry Biemans al dat de talentvolle middenvelder een meerwaarde kon hebben voor het eerste elftal. En dus speelde hij aan het einde van de reguliere competitie èn in de nacompetitie al een aantal wedstrijden voor het vlaggenschip van Den Hoorn. 

‘IK HEB HET HIER PRIMA NAAR MIJN ZIN’
In het huidige seizoen blijkt Slot een vaste waarde. Deze rol bevalt hem prima, zeker gezien het feit dat hij al vanaf zijn vijfde bij de club rondloopt. “Ik heb het hier prima naar mijn zin. Natuurlijk is de sfeer op het moment dat we winnen, zoals afgelopen zondag, uitstekend. Maar ook als de resultaten wat achterblijven is het hier gezellig. Wat dat aangaat hebben we gewoon een erg leuke groep.” In deze selectie zou Slot het liefst op het middenveld ‘het spelletje een beetje verdelen en in aanvallend opzicht een rol spelen’, maar dat lukt hem nog niet altijd. “Dat gaat wel steeds beter. Ik heb met Stefan Berkhout en Nick van der Reijken het verdedigende blok op het middenveld achter me staan en ik probeer vooral de flankspelers te bedienen. Hierbij word ik door die jongens achter me en door spits Michiel Draaisma goed gecoacht; zij helpen me om de ruimtes die er vrijkomen zo goed mogelijk te benutten.” 

Dat Den Hoorn vorige week zondag tegen Erasmus weer eens een overwinning binnensleepte, zorgde bij veel van de Midden-Delflanders voor opluchting, zo ook bij Slot. “Het vervelende van de serie ervoor was dat we, op de wedstrijd tegen Verburch na, gewoon echt goed voetbal speelden. Dan is het jammer dat dat niet wordt beloond.” De redenen voor het uitblijven van de beloning zijn volgens Slot niet zo één-twee-drie vast te stellen. “Het zou kunnen zijn dat de tegenstanders ons het voetballen onmogelijk willen maken en dat ze daar aardig in slagen, maar we moeten ook zeker naar onszelf kijken. Als je ziet hoe we tegen Verburch vlak voor rust tegen een 0-1 achterstand aan komen te kijken, dan is er bij onszelf ook nog ruimte voor verbetering.” 

‘HIJ IS DAN WEL FANATIEK, MAAR HIJ IS ABSOLUUT GEEN DRUKTEMAKER’
Aan trainer Harry Biemans kan dat volgens Slot eigenlijk niet liggen. “De trainer is een heel aardige, rustige man. Hij is dan wel fanatiek, maar hij is absoluut geen druktemaker en dat is wel fijn. Daarbij staat hij ook open voor suggesties uit de groep. Hij wilde bijvoorbeeld dat de aanvallers al vanaf het begin heel erg veel druk zetten op de verdediging van de tegenpartij. Dat deden we, maar dat kostte enorm veel energie, die we dan in aanvallend opzicht nog weleens tekort kwamen. Daar hebben we het met de trainer over gehad en nu zakken we wat maar in, zodat we op het moment dat dat nodig is ook wat scherper zijn. 

Het goede spel van de jonge aanvallende middenvelder springt dan misschien wel in het oog; met een vervolgstap is Slot nog helemaal niet bezig. “Natuurlijk wil je op een zo hoog mogelijk niveau spelen, maar voorlopig kan ik bij Den Hoorn nog voldoende aan mezelf verbeteren. Vooral in fysiek opzicht valt er nog meer dan voldoende winst te behalen. Daarnaast heb ik het gewoon prima naar mijn zin, dus ik blijf voorlopig nog wel even bij Den Hoorn.” 

Met die ploeg kijkt hij uit naar zondag 4 december, een datum die bij veel mensen die Den Hoorn een warm hart toedragen al geruime tijd in de agenda staat. “Dan spelen we namelijk uit bij Schipluiden. Dat wordt mijn eerste keer als speler van het eerste en ik kijk er heel erg naar uit. De rivaliteit tussen beide verenigingen is natuurlijk erg groot en het is iets dat in beide dorpen natuurlijk ontzettend leeft. Of ik in de laatste minuut de winnende binnen wil tikken? Natuurlijk, maar het gaat mij erom dat we die wedstrijd weten te winnen. Wie er scoort maakt dus niet uit, als we er maar eentje meer maken dan Schipluiden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12