Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 9 november.

De Politie van Delft is op zoek naar de eigenaar van een tandemfiets. Agenten vonden de fiets op zondagochtend 2 november om 11.45 uur onbeheerd aan de Obrechtstraat. De fiets, die speciaal is ingericht voor het vervoer van een invalide of gehandicapte, staat op het Politiebureau aan de Jacoba van Beierenlaan in Delft te wachten op de eigenaar. 

De Politie heeft dinsdag op basisschool De Ark in Schipluiden de fietsverlichting en technische staat van kinderfietsen gecontroleerd. Twintig fietsen kregen het predikaat onvoldoende. Bij de controle was een fietsenmaker aanwezig die kleine defecten kon verhelpen. De Politie gaat de komende weken op verschillende basisscholen de fietsverlichting van kinderfietsen controleren om schoolkinderen en ouders nadrukkelijk te wijzen op het voeren van de juiste fietsverlichting. 

Een 24-jarige Delftenaar had dinsdagavond omstreeks 20.00 blijkbaar erge haast, want surveillerende agenten constateerden dat hij met een snelheid van 156 kilometer per uur over de A4 bij Leidschendam reed. Daar is 100 kilometer per uur toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen, omdat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur overschreed. 

Politieagenten konden dinsdag in een tram op weg naar Rijswijk een 20-jarige Duitser aanhouden. Omstanders zagen dat hij vanaf een pinautomaat aan het NS-station een apparaatje haalde en vervolgens in de tram stapte. Uit onderzoek bleek dat hij een zogenoemd skimapparaat over de pinautomaat had geplaatst, kennelijk met de bedoeling om bank- en pingegevens van klanten te kopiëren. Een tweede verdachte van 23 jaar kon later worden aangehouden. Beiden zijn donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. In Delft en de regio zijn verschillende keren burgers slachtoffer geworden door deze skimmethode. Met de gegevens van het pasje kunnen de criminelen bank- en girorekeningen plunderen. De Politie onderzoekt de betrokkenheid van dit tweetal bij deze zaken. 

Een 43-jarige Delftenaar is dinsdag aangehouden, omdat hij vermoedelijk had ingebroken in een woning aan het Winterpad in Delft- West. Een getuige had hem zien wegrennen uit de woning en het signalement aan de Politie doorgegeven. Agenten hielden de man, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de omgeving aan. Zijn 38-jarige broer was het niet eens met de aanhouding. Hij probeerde de arrestatie dan ook te belemmeren. Hierop werd ook hij, weliswaar na hevig verzet, aangehouden. Hij moest door verschillende agenten onder controle worden gebracht en werd daarna naar het Politiebureau vervoerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De betrokkenheid van zijn broer bij de inbraak wordt nog onderzocht. 

De Politie hield dinsdag in Delfgauw tussen 07.15 uur en 08.35 uur een fietsverlichtingscontrole op het Willem-Alexanderpad, ter hoogte van de Klaproostunnel. In totaal kregen 14 fietsers een bekeuring, omdat hun verlichting niet in orde was. Om de verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro. 

Een 18-jarige automobilist uit Schipluiden is maandag om 13.00 uur op de Vrijenbanselaan in Delft in botsing gekomen met een 60-jarige bromfietsster uit Delft. Zowel de automobilist als de bromfietsster remde af om rechtsaf te slaan, maar daarbij gleed de bromfietsster uit over gladde bladeren waardoor ze tegen de auto aanreed. Ze is met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis geweest, maar ze mocht na onderzoek weer snel naar huis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12