Kortdurende uitleen van verpleeghulpmiddelen

Algemeen

Het team van de Thuiszorgwinkel van Careyn heeft een zorginhoudelijke achtergrond en bezorgt zorgvragers het beste advies.

DELFT – De Thuiszorgwinkel van Careyn is verhuisd van het gebouw in de Van Bleyswijckstraat naar het pand van Zorgdrager aan de Sadatweg 129.

De Thuiszorgwinkel van Careyn is er voor de kortdurende uitleen van verpleeghulpmiddelen met een maximum van zes maanden. In de zorg is er sprake van wet- en regelgeving die voor sommige mensen soms lastig te begrijpen is. De kortdurende uitleen in deze Thuiszorgwinkel komt vóór het traject van de Wmo en de regeling Hulpmiddelen waarbij de Gemeenten en Zorgverzekeraars de taken overnemen. “Iemand kan acuut krukken, een rolstoel of een toiletstoel nodig hebben”, zegt Francis Koning, één van de medewerkers. “Deze artikelen zijn hier gratis te leen. Een andere klantengroep wordt gevormd door mensen met een indicatie voor een hulpmiddel. Meestal wordt dan via de verpleging bijvoorbeeld een bed of tillift aangevraagd.” In de Thuiszorgwinkel van Careyn zijn ook alle zorggerelateerde artikelen voor, tijdens en na de zwangerschap te koop, te huur of beschikbaar voor uitleen. “Daarnaast zijn er ook andere artikelen in de winkel aanwezig, zoals wandelstokken, krukken, helping hands, drinkbekers en dergelijke”, aldus Koning. “Wij bedienen een heel brede doelgroep, want iedereen kan een ongelukje krijgen.” De verhuizing naar het pand van zitspecialist Zorgdrager (sta-op-stoelen) is vrij onverwacht gegaan. Bij iedereen voor wie deze locatie in Tanthof-West te ver is, kunnen alle artikelen gratis thuis worden bezorgd en weer worden opgehaald. “De Thuiszorgwinkel en Zorgdrager vullen elkaar goed aan”, gaat Koning verder. “In de traffic merken we dat de doelgroepen elkaar hier en daar overlappen. Voor die mensen is het handig dat alles op één adres te vinden is.” Het enthousiaste team van de Thuiszorgwinkel van Careyn heeft een zorginhoudelijke achtergrond. Het gaat dan ook niet alleen om de verkoop, maar vooral ook om de advisering. Van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. 
Telefoon: (088) - 123 99 30.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12