Afbeelding

Delft Highlights geeft straks een kijkje in de technische keuken van de stad

Algemeen

DELFT – In Delft gebeurt veel, heel veel op het gebied van techniek, innovatie en ondernemerschap. Veel Delftenaren krijgen hier echter weinig van mee.

Daarom beginnen Dumay Strategie & Communicatie en RODI Media vanaf komend weekend met het verspreiden van de gratis krant Delft Highlights. De eerste editie van Delft Highlights valt volgend weekend bij alle Delftenaren op de mat. Daarna verschijnt de krant, die ook voor onderwijsinstellingen en partners van de Gemeente Delft is bedoeld, vier keer per jaar. 

Delft Highlights kan worden gezien als een vervolg op de Delftse Iconen-campagne. De genomineerde iconen kwamen veelal uit de fascinerende wereld van techniek. Ze maakten met hun deelname aan de campagne ieder op hun eigen manier voor Delftenaren zichtbaar wat er in de stad allemaal gebeurt op het gebied van techniek, innovatie en ondernemerschap. De verhalen die straks in Delft Highlights verschijnen, geven een nóg beter beeld van wat er op dat vlak allemaal gebeurt in Delft en de regio. “In Delft Highlights komen interessante verhalen over techniek, innovatie en ondernemerschap. We komen niet zo maar met de weetjes over deze thema’s, maar vooral met veel achtergrondinformatie”, kan Raymond Sparreboom, die namens Dumay Strategie & Communicatie bij de krant betrokken is, alvast verklappen. “Een blad als Delft Highlights is er nog niet. Bladen over techniek zijn vooral geschreven voor de doelgroep zelf, voor technisch professionals. Ze zijn daarom vaak op een hoog abstractieniveau geschreven. Deze krant is voor alle inwoners van Delft. Met onderwerpen die hen raken. En heel toegankelijk om te lezen. We willen techniek zichtbaarder en begrijpelijker maken en we willen de menselijke kant achter techniek laten zien. We hopen dat alle Delftenaren straks trots zijn op wat er allemaal in hun stad gebeurt.” 

Delft Highlights geeft vanaf volgend weekend een kijkje in de technische keuken van Delft. In de eerste editie staat bijvoorbeeld een verhaal over drijvend bouwen in de Harnaschpolder, er is een artikel over het succsvolle YES!Delft en er is uitgebreid aandacht voor de opening van het nieuwe Science Centre Delft in september van dit jaar. In de rubriek ‘Wat is?’ wordt uitleg gegeven over supergeleiding. “We proberen in elk nummer drie of vier grote verhalen te publiceren”, legt Raymond Sparreboom uit. “Maar voor lezers die niet van grotere stukken tekst houden staan er ook kortere, interessante items in. Het wordt een uitgebalanceerd geheel.” De teksten worden geschreven door voormalig Delftsche Courant-redactrice Trudy van der Wees.
Dennis Wiegman van RODI Media noemt Delft Highlights ‘een meerwaarde voor de krant Delft op Zondag’. “Na de geslaagde samenwerking tussen de Gemeente en de krant Delft op Zondag rond de Delftse iconen-campagne, is Delft Highlights een logische opvolger.”, zegt hij.
De eerste 16 pagina’s tellende editie van Delft Highlights wordt volgend weekend tegelijk met de krant Delft op Zondag verspreid. Daarna verschijnt de krant vier keer per jaar. De totstandkoming van Delft Highlights wordt ondersteund door de Gemeente Delft en de Stichting Delft Kennisstad. Volgens

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12