Wat ik zeggen wil

Algemeen

Hieronder de ingezonden stukken uit de krant van  20 november 2011.

Parkeertarieven omhoog (1)
DELFT - Wat lees ik nu weer in de krant Delft op Zondag, parkeervergunningen in Delft worden volgend jaar alweer duurder? Wanneer houdt het eens op dat de Gemeente overal maar geld wil weghalen, zogenaamd vanwege bezuinigingen? Buurthuizen worden gesloten, bibliotheken worden gesloten en onderhoud van plantsoenen en parken is sterk verminderd. Behalve het Poptapark, dat ziet er geweldig uit (maar dat heeft ook heel wat gekost). Delft wordt oh zo onvriendelijk voor z’n bewooners en bezoekers. Doordat buurthuizen dicht gaan kunnen veel mensen hun activiteiten niet meer doen. Een aantal jaar geleden heeft de Gemeente Delft de buurthuizen overgenomen om het beter te maken. Zie nu het resultaat; de meeste buurthuizen zijn dicht of hebben weinig aanbod aan activiteiten. Door zowat heel Delft is er achterstalig onderhoud aan plantsoenen omdat deze minder vaak onderhouden worden. Dan is het resultaat dat het rommelig wordt en het er niet meer uitziet. Ik heb geen klachten voor de vakmensen die het onderhouden. Zij worden ook maar gekort in hun werk en moeten meer werk doen met minder mensen. Maar Gemeente Delft, betalen wij als burgers hier niet jaarlijks voor met onze belastingen? En dan zijn nu weer de parkeervergunningen en parkeerplaatsen aan de beurt. Waar ik woon betalen we ook veel geld voor onze parkeervergunning en bezoekerskaart. Als we volgend jaar nu weer moeten gaan betalen zou het wel eens fijn zijn als we er meer voor terug gaan krijgen. Nu is er ‘s avonds weinig of geen plek. Als de gemeente ergens aan het werk is worden parkeerplaatsen vol gegooid met spullen van hun, die ze dan een keer nodig hebben. Soms ligt of staat het er dagen of weken, ook de bouwketens die ze gebruiken. Ik weet wel dat ze hun werk doen, maar ze zijn wel erg gemakkelijk met het neerzetten van deze spullen. Wij betalen toch voor de parkeerplaatsen?
En dan ook de controleurs, soms lopen ze met drie a vier mannen of vrouwen. Ze rijden op scooters, segways, fietsen en we hebben ze zelfs wel eens in een auto gezien. Wat kost dit ons wel niet? Dit wordt toch ook uit het parkeergeld of uit inkomsten van parkeerboetes betaald? En wat gaat er gebeuren met onze winkeliers die het toch al moeilijk hebben? Zo uitnodigend is Delft op het moment niet. Het is één grote bouwput, overal zijn ze bezig. Veel winkelpanden staan al leeg. Dus om mensen naar Delft te krijgen moet er wel iets tegenoverstaan, maar geen hoge parkeertariefen, want dan kan je in de regio wel een leuker winkelgebied vinden! Dus burgemeester en wethouders, ga eens wat goeds doen voor de burgers. Begin met bezuinigen bij jullie zelf. Met dure vergaderingen, dure cursussen en opleidingen die gevolgd worden door wethouders die op wachtgeld staan en betaald worden van onze belastingcenten, waar wij voor werken moeten. Jammer dat er nu meestal iets besloten wordt zonder dat dit voortijdig wordt besproken of medegedeeld. Er wordt voor de burgers beslist of we het nu wel of niet mee eens zijn! Wij Delftenaren zijn wel erg braaf omdat we het allemaal maar pikken wat er wordt gedaan en beslist.

S. Ruigrok, Delft


Parkeertarieven omhoog (2)
DELFT - De heer Halsema van D66 is blij met de verhoogde parkeertarieven, zodat mensen zonder auto niet voor de parkeerplaatsen betalen. Ik neem aan dat zijn volgende plan is om tolpoortjes op de fietspaden in Delft te plaatsen, zodat enkel fietsers voor deze voorzieningen betalen?

Paul de Groot, Pijnacker 


Parkeertarieven omhoog (3)
DELFT - Zonder raadpleging van de bewoners hebben de coalitiepartijen een exorbitant hoge verhoging van de tarieven van het bewonersparkeren doorgedrukt. Dit ondanks een overeenkomst tussen de bewonersvereniging van het Westerkwartier en Olofsbuurt met de Gemeente Delft, waarbij is overeengekomen dat de tarieven niet meer dan met de inflatie zouden stijgen. Deze overeenkomst is vooral tot stand gekomen door de inspanning van de toenmalige secretaris van de vereniging: de heer Ernst van Damen, nu fractievoorzitter van de PvdA. Nu het hem zo uitkomt verandert hij plotseling van mening. Velen van onze wijk zullen op hem gestemd hebben in de veronderstelling dat hij pal zou blijven staan voor een eerder ingenomen standpunt. Je zou deze wijze van handelen kiezersbedrog kunnen noemen. Geen wonder dat men het vertrouwen in de politiek verliest.

A.P. Nieudorp, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12