Zaalhockeyers van Ring Pass slaan zich ongeslagen naar kampioenschap

Een deel van het team van Ring Pass Heren I dat kampioen is geworden in de tweede klas.

DELFT – Zonder een enkele verliespartij hebben de Heren I van Ring Pass de voorafgestelde doelstelling bereikt. Het team werd zaalkampioen in de tweede klas.

Coach Frank Fijen is voorzitter van de tophockeycommissie van Ring Pass. De voormalig speler van onder andere Hattem en Hudito kon vorig jaar niet aanzien dat het eerste herenteam in de zaal eigenlijk maar een rommeltje was. Hij wilde onder een aantal voorwaarden wel de taak van hoofdcoach op zich nemen. “ Wij moeten ons best gaan doen om een serieus team te formeren, als dat gebeurt, dan wil ik het wel coachen.” En zo geschiedde. “Voor een groot deel is het dezelfde groep als die op het veld het eerste herenteam vormt. De jongens zijn nu gemotiveerd om in de zaal te hockeyen. Het is een groep van veertien jongens die hebben gezegd mee te willen werken aan het doel om kampioen te worden in de tweede klasse. Ik heb acht basisspelers en zes die kan ik zo oproepen.” Door zaalgebrek in de regio Delft en studieperikelen heeft het team van de 52-jarige Delvenaar pas drie keer kunnen trainen. Over de bouw van de sporthal Buitenhof heeft hij zich oprecht verbaasd. “Het is ook onbegrijpelijk. Ze hebben een nieuwe sporthal laten bouwen, maar die is niet geschikt voor zaalhockey. In de nieuwe Buitenhofhal hebben ze namelijk glazen wanden gemaakt, waardoor het onmogelijk is om daar te zaalhockeyen, zeggen ze. De bal kan dan zo door de ruit vliegen. Vreemd dat daar dan niet over na is gedacht. Je bouwt toch een hal die voor meerdere sportactiviteiten geschikt moet zijn?”

Nu spelen ze dus voornamelijk wedstrijden in het zaalseizoen. En dat dan niet zonder succes. “We hebben een aantal technisch zeer goede spelers. We waren ook de enige ploeg die het geconcentreerd heeft opgepakt. Het grote verschil met de concurrentie was dat wij twee spelers hebben die gewoon de corners erin leggen. Het team is een goede mix van jong en oud. Ze hebben een echte teamprestatie geleverd. We hadden een goed groepje bij elkaar, de jongens konden elkaar motiveren. En mede daarom zijn we nu kampioen geworden.”

Zondag coacht Fijen voor de laatste keer dit seizoen Heren I, daarna begint de voorbereiding op de veldcompetitie en draagt hij het stokje weer over aan de vaste trainer van Heren I, Maurits Eikenhout. “Zijn komst paste binnen onze ambitie. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar de overgangsklasse en met Maurits hebben we een trainer die al eerder op dat niveau heeft gewerkt. We hopen met Ring Pass een klein hockeybolwerkje neer te zetten. We zien ons als een club met allemaal jongens en meisjes uit de regio. Tussen het Rotterdamse en Haagse in. De jeugd speelt al op het hoogste niveau en daarmee willen we die volgende stap maken.” Toch moet er rekening gehouden worden met die andere Delftse hockeyclub. “We hebben een beetje last van Hudito. Zij gaan kampioen worden op het veld, waardoor ze een klasse hoger komen te spelen dan wij. Dan zullen ze bij ons komen kijken of er nog geschikte spelers zijn, maar die hopen we hier te houden. We hadden het graag andersom gezien, maar dat is helaas nog niet zo. Wij staan in de middenmoot van de eerste klas, terwijl zij op hetzelfde niveau stijf bovenaan staan.” (TvP)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1