Team EDA de Heus is helemaal klaar voor de toekomst

Algemeen

Aad en Jolanda van Winden voor hun bedrijfspand met de vernieuwde showroom aan de Schieweg.

DELFT – Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de lange geschiedenis van Team EDA de Heus. Op zaterdag 25 april a.s. vindt de officiële opening plaats van het vernieuwde gebouw.

Dat is uitgebreid met een prachtige showroom, waardoor het pand vanaf de Schieweg een veel betere uitstraling heeft gekregen. 

Het begin van dit universeel autobedrijf voert ons ruim 42 jaar terug in de tijd. Aan de Van Foreestweg begon de familie De Heus toen een benzinestation, waar ook kleine reparaties aan auto’s uitgevoerd konden worden. Er kwam al snel een VAG-dealerschap op hun pad en dus was een uitbreiding met een groter onderkomen aan de Phoenixstraat noodzakelijk. 

De Eerste Delftse Autohandel (EDA) de Heus was een feit. In deze jaren werd een grote naam opgebouwd in Delft. De jaren tachtig brachten opnieuw veel veranderingen. In 1983 ging EDA de Heus door als reparateur, met vier man sterk, aan de Van Foreestweg. Vier jaar later vestigde het bedrijf zich aan de Rotterdamseweg, waar het in 1989 het Seat-dealerschap kreeg. In 1992 werd EDA de Heus een volledig universeel autobedrijf en sloot het zich aan bij Bosch Car Service, toen nog Bosch Formule Auto. “Ook dat pand werd uiteindelijk te klein, dus zijn we eind 2003 naar dit pand aan de Schieweg gegaan”, zegt eigenaar Aad van Winden. “Een jaar later stapte Gerard als de laatste De Heus uit het bedrijf. Hij ging voor zichzelf verder bij benzinestation Mekelhof.” 

Aad en zijn vrouw Jolanda kozen ervoor zich op de nieuwe locatie eerst volledig op de werkplaats te richten. De toevoeging van een showroom zou in een later stadium gerealiseerd worden. En nu, anno 2009, is die er dus. Team EDA de Heus is helemaal klaar voor de toekomst. “Het afgelopen half jaar zijn we druk met de verbouwing bezig geweest”, zegt Aad. “Het was best zwaar, omdat het gewone werk ook door ging. We zijn heel blij met het uiteindelijke resultaat: het is een mooi modern pand geworden. Voor iedereen is nu in één oogopslag duidelijk dat we ook nieuwe en gebruikte auto’s verkopen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12