Ook deze jaarwisseling knallen Delft en de regio er lustig op los

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

Ook deze jaarwisseling zal weer genoeg vuurwerk boven de stad uit elkaar knallen. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Delft en de regio wachten weer een knallende jaarwisseling. De voorverkoop van vuurwerk loopt tot nu toe prima en steeds vaker wordt vuurwerk via de websites van de verkooppunten besteld.

Dat blijkt uit een rondgang langs enkele vuurwerkverkooppunten in de regio. Rodenburg Home & Garden ziet een toename van online-bestellingen via hun webshop delft.vuurwerkexpert.nl. “Maar uiteraard wordt ook veel vuurwerk besteld in onze winkel. De verkoop valt tot nu toe zeker niet tegen”, laat Debbie namens het tuincentrum aan de Rijksstraatweg weten.
Bij GroenRijk ’t Haantje loopt de voorverkoop tot nu toe ‘ongeveer gelijk’ met vorig jaar, laat Alex van Zon weten. “Wel merken me we dat er steeds meer klanten online bestellen in onze webshop hethaantjevuurwerk.nl”, voegt hij eraan toe. Bij Intratuin Pijnacker gaat het ‘de goede kant op’ met de voorverkoop, vernemen we van Marc van der Ende. “Al merk je wel dat de verkoop de laatste jaren steeds later op gang komen. Dit komt waarschijnlijk omdat tegenwoordig bijna alles nog tot en met de laatste dag te krijgen is.” Of de verkoop mee- of tegenvalt, kan hij niet zeggen. “Het moet nog losbreken”, antwoordt hij ruim een week voor de jaarwisseling.
Bij Flink Vuurwerk aan de Vulcanusweg is een week voor Oud & Nieuw zo’n 50 procent minder vuurwerk verkocht dan vorig jaar rond deze tijd. “Maar dat zegt niets. Vorig jaar verkochten we heel veel in de voorverkoop”, zegt Eric Flink. Uiteindelijk wordt vrijwel elk jaar net zo veel vuurwerk aan de man gebracht.


Populair
Enkele soorten vuurwerk zijn dit jaar populair. “Producten die altijd goed verkopen zijn de Thunderkings, vooral populair onder de jongeren. Ook de Megaklapper die nu maar 29 euro 95 kost wordt veel besteld”, geeft Debbie van Rodenburg Home & Garden aan. Bij GroenRijk ’t Haantje lopen volgens Alex van Zon vooral de ‘bestseller producten’ goed. “Dit zijn mooie potten voor een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Ook onze SensationS-lijn doet het erg goed. Nieuw dit jaar zijn de ‘event boxen’. Dit zijn meerdere potten in één doos. Eén zo’n box zorgt voor een waar spektakel.” Bij Intratuin Pijnacker gaan de ‘euroknallers’ dit jaar als warme broodjes over de toonbank. “Die zijn niet aan te slepen”, weet Van der Ende. “Daarnaast blijft toch ook het betere kwaliteitsvuurwerk enorm in trek, zoals exclusive-serie en de Sovjetlijn. Ook voor de betere pakketten blijven je vaste klanten altijd terugkomen.” Bij Flink Vuurwerk worden volgens Eric Flink vooral de ‘snelle en grote cakes die snel schieten’ goed verkocht. “We hebben er een met driehonderd shots. Die duurt ongeveer 40 seconde. Dat vinden mensen spectaculair. Ook de kleine pijlen met een grote lading doen het goed.”
De verschillende verkooppunten proberen er op allerlei manieren voor te zorgen dat hun klanten verantwoord met vuurwerk omgaan. Wie bij Rodenburg Home & Garden vuurwerk bestelt, krijgt een gratis aansteeklont. Wie dit jaar de in de winkel af te halen flyer invult en inlevert krijgt een gratis vuurwerkbril. Bij GroenRijk ’t Haantje krijgt iedere klant die z’n vuurwerk in de voorverkoop bestelt een gratis vuurwerkbril. Van Zon: “Die hebben we ook in kindermaten. Verder verkopen we aansteeklonten, een lanceerbasis voor vuurpijlen en een vuurwerkklem. Die is geschikt voor diverse potten, maar ook voor vuurpijlen.” Intratuin Pijnacker heeft ‘in toenemende mate’ op de website en in de folder aandacht voor veiligheid. Ook zijn de brillen en vuurwerkklemmen volgens Van der Ende ‘duidelijk en in overvloed’ aanwezig in de winkel. Eric Flink voorziet z’n klanten in de winkel van goede veiligheidsadviezen. Hij bekijkt per klant of een veiligheidsbril hem verstandig lijkt. Is dat het geval, dan krijgen ze er een mee. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1