Veel ogen zullen gericht zijn op de prachtige Saab 9-3X

Algemeen

Bij binnenkomst bij Autobedrijf Harteveld kunt u niet om de TurboX heen. Verkoopadviseur Remco van der Heijden start voor u graag even de motor.

Het Zweedse merk Saab toont op de AutoRai de 9-3X. Het nieuwe model wordt dit jaar leverbaar. De 9-3X heeft de 9-3 Sport Estate als basis, hoewel het nieuwe model wel 35 millimeter hoger is. Hierdoor heeft de nieuweling een ruimere bodemvrijheid.

Bij Autobedrijf Harteveld staat de 9-3X in september in de showroom. Belangstellenden die dan willen komen proefrijden, zullen merken dat de 9-3X zich thuis voelt op zowel verharde als op onverharde wegen. Dat komt, in combinatie met de ruimere bodemvrijheid, door het actieve vierwielsysteem (XWD). “Hier gaat het over de benzinevariant, een 2.0 liter motor met 210 pk. Die is standaard uitgerust met XWD”, zegt verkoopadviseur Remco van der Heijden. “Deze 2.0t-motor is ook leverbaar als BioPower-variant, die loopt op bio-ethanol. De 9-3X is straks ook verkrijgbaar met een dieselmotor TTiD. Die variant staat 2 centimeter hoger dan de normale 9-3 Sport Estate en heeft alleen voorwielaandrijving.”
Ook op de AutoRai, maar nu al in de showroom, is de Saab 9-5 Business. De 9-5 is één van Saabs meest gekoesterde modellen. Deze speciale Business-uitvoering voor zowel de Sport Sedan (vanaf 37.450 euro) als de Sport Estate (39.995 euro) laat zien dat kwaliteit heel betaalbaar kan zijn. Er is keuze uit drie motorvarianten en de zekerheid van exclusieve extra’s. Bijvoorbeeld matchromen sierafwerking, lichtmetalen 17-inch 5-spaaks wielen, verwarmbare voorstoelen en achterbank, Saab Parking Assistance, Bi-Xenon koplampen en Saab Infotainment Plus met DVD-navigatie. En voor de ware liefhebber is er natuurlijk de Saab TurboX, op basis van de 9-3. “Dat geluid van die auto doet je al wat en erin rijden is al helemaal spectaculair”, zegt Van der Heijden. Als u de showroom van Autobedrijf Harteveld binnen gaat, kunt u niet om de TurboX heen. Het model heeft een prominente plaats naast de entree en van de showroompresentatie is echt werk gemaakt. Als u achter de auto staat, kunt u via de spiegels op de vloer de onderkant van de auto bekijken: prachtige techniek. “Voor belangstellenden start ik vaak even de motor”, zegt hij. “Dat geluid… het is echt een jongensdroom die uitkomt. Van dit model zijn in Zweden slechts 2.000 stuks gemaakt.”


Autobedrijf Harteveld
Exportweg 1, Delfgauw
Telefoon: (015) - 256 51 00
www.saabharteveld.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!