Reinier de Graaf haalt meer punten, maar zakt in Ziekenhuis Top 100

Algemeen

DELFT – In de Top 100 van ziekenhuizen, die het Algemeen Dagblad elk jaar opstelt, is het Reinier de Graaf Gasthuis op een veertigste plekje geëindigd.

Vorig jaar scoorde het Delftse ziekenhuis nog plek 36 op de ranglijst. Toch heeft het Reinier de Graaf Gasthuis beter gepresteerd dan in 2009, benadrukt Stella de Regt van de Reinier de Graaf Groep. De eindscore van 78,59 en een patiënttevredenheid van 7,5 liggen namelijk hoger dan vorig jaar. “Deze resultaten laten zien dat we de afgelopen jaren met de kwaliteit van onze zorg de stijgende lijn vasthouden. Dat we toch iets gezakt zijn is jammer, daar gaan we mee aan de slag”, aldus De Regt. Dat het Reinier de Graaf Gasthuis toch op de lijst is gezakt komt omdat de andere ziekenhuizen op de lijst net iets beter presteerden.

Positief is ook dat het aantal heropnames bij patiënten met hartfalen bij het Reinier de Graaf Gasthuis sterk is teruggebracht. Een andere verbetering is de snelheid waarmee patiënten met een herseninfarct worden behandeld. Op sommige punten scoort het ziekenhuis echter minder dan in 2009. Zo is het percentage patiënten met doorligwonden verdubbeld. Ook bij het screenen van patiënten op ondervoeding zijn de cijfers niet optimaal. Eén op de zes patiënten wordt gescreend, terwijl dat verplicht is bij elke opname.

Stella de Regt vindt het goed dat er dergelijke ranglijsten zijn. “Ze laten zien hoe goed we bezig zijn. Daarnaast is zo’n ranglijst voor ons een bron van informatie om de punten die om verdere verbetering vragen aan te pakken.” Het Reinier de Graaf Gasthuis streeft er volgens haar dan ook naar om volgend jaar op een hogere plek te eindigen. Op welke punten het Delftse ziekenhuis volgend jaar verwacht beter te scoren, is volgens De Regt nog niet te zeggen. “We gaan in elk geval de uitslag analyseren om verder te kunnen verbeteren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12