Even bellen met Peet Traub

Algemeen

De voorzitter van Bewonersorganisatie Wippolder Zuid heeft in een brief aan het Stadsbestuur gevraagd of zijn vereniging op de hoogte kan worden gehouden over het mogelijk invoeren van betaald parkeren bij de TU Delft.

- Waarom een brief aan het College?
“Omdat we een bewonersorganisatie hebben, waar ik toevallig de voorzitter van ben. We hebben een brief gestuurd, omdat we het krankzinnig vinden dat ze hier in de Wippolder misschien betaald parkeren willen invoeren. Het is gewoon een buitenwijk, waar veel minima wonen. De ene helft van de wijk heeft niet eens een auto, de rest heeft een pensioentje. Het slaat natuurlijk nergens op. De TU wil een groene campus en wij kunnen vervolgens voor 100 euro een parkeervergunning kopen, dat gaat nergens over.”

- Waar zijn jullie bang voor?
“Als ze bij de TU betaald parkeren invoeren, dan gaan ze bij ons in de wijk een parkeerplek zoeken. Vervolgens hebben de bewoners geen parkeerplek meer, waardoor ze hier vergunningparkeren invoeren. Dat gaat de ruim drieduizend huishoudens in de Wippolder dan 100 euro kosten. In de Wippolder zijn al twee plekken waar betaald parkeren is ingevoerd: Bij begraafplaats Jaffa en aan de Julianalaan, daar is het geen verbetering. We zien de bui hier al aankomen, dus laat maar zitten met dat betaald parkeren.”

- Want er is volgens jullie geen parkeerprobleem in de wijk?
“Inderdaad. Ze willen wat straten herindelen, dan komen er ook parkeerplekken bij. Maar dat zou niet eens nodig zijn.”

- Dus jullie willen dat de parkeersituatie blijft zoals die nu is?
“Het moet gewoon gehandhaafd blijven. De TU veroorzaakt het probleem, laat hen het dan maar lekker oplossen.”

- Hebben jullie er vertrouwen in dat de Gemeente de bewoners ook bij de plannen gaat betrekken?
“Dat hopen we. Ik heb een goed contact met de wijkcoördinator. Zij heeft beloofd me op de hoogte te houden. Maar als zij van de Gemeente niks meer mag zeggen, houdt het natuurlijk op.” (JN)



Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12