Afbeelding

ZOMERfestival verovert Delft

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

DELFT - De pop-up store van ZOMERfestival Delft aan de Hippolytusbuurt 4 vormt sinds afgelopen maandag het epicentrum van de voorbereidingen op het festival, dat op vrijdag 31 mei op Sport en Cultuur, TU Delft aan de Mekelweg wordt gehouden.
Afgelopen maandag was het een gezellige drukte bij de opening van de store, waar je terecht kan voor een gezellig gesprek, verse appelcake of de speciale ZOMERfestivalcupcakes van Thuis In, ZOMERfestivalkaartjes en -gadgets of om festivaloutfits te pimpen.
“In de twee weken dat de winkel geopend is, is er van alles te doen”, vertelt Anne van Straten namens de organisatie van het festival. “Afgelopen dinsdag was er een filmavond waar we de festivalfilm Woodstock hebben bekeken. Woensdag konden kinderen zich laten schminken door Tante Mary-Ann en donderdagmiddag stond in het teken van het pimpen van je festivaloutfit met de dames van Studio 2010. ‘s Avonds trad Que?Oui! een jazz combo van Groover, de Delftse Studenten Jazz Vereniging van Sport en Cultuur op.”
De dames van Studio 2010 hadden het duidelijk naar de zin in de pop-up store. “We hebben de store een beetje gerestyled en zijn nu bezig met het versieren van de festivalshirts, die hier te koop zijn”, vertelt Melanie. “Op die manier hopen we anderen te inspireren, zodat ze ook een gave festivaloutfit ontwerpen”, vult Denise aan.
Wat wel duidelijk wordt, is dat de pop-up store een zoete inval is. “Iedereen is hier welkom om gezellig te kletsen, wat te drinken, ZOMERfestivalcupcakes of appelcake te eten of om aan de evenementen die nog plaatsvinden deel te nemen”, vertelt Anne. “Zo gaan aanstaande zaterdag I am the Law, Friends of the Family en Shareley Heaven on tour. Zij poppen op verschillende plekken in de stad op voor akoestische sessies. Verder worden in de stad lootjes uitgedeeld, waarvoor de trekking op zaterdagmiddag om 16.30 uur in de pop-up store plaatsvindt en waarmee mooie ZOMERfestivalprijzen zijn te winnen. Bovendien wordt vanuit de winkel live radio gemaakt door Campus Radio Delft en zijn de dames van Studio 2010 er weer om kleding te pimpen.”
Maar dat is nog niet alles. “Want op dinsdagavond geven wetenschappers van TU Delft stand-up science pits, is Tante Mary-Ann er op woensdag weer om kinderen te  schminken en is er op donderdagavond een jamsessie van Groover waarvoor iedere muzikant is uitgenodigd om mee te doen, ook zonder instrument ben je van harte welkom . Verder gaan er op zaterdag weer vijf singer/- songwriters on tour en kan er gezeefdrukt worden. Ook kan er iedere dag kleding geruild worden.”

De pop-up store is dus nu al een enorme hit. Heb jij nog geen kaartjes of festivalgadgets? Kom dan naar Hippolytusbuurt 4 en hou het programma in de gaten op www.facebook.com/zfdelft of zomerfestival.tudelft.nl. Ook is er de mogelijkheid om kaarten voor ZOMERfestival te winnen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12