Waterspeeltuin Tanthof vanwege herinrichting twee maanden later open

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

DELFT - De waterspeeltuin in Tanthof gaat vanaf 1 juni weer open. De speeltuin wordt helemaal opnieuw ingericht en omgevormd met hoogwaardige educatieve elementen die gericht zijn op techniek, water en duurzaamheid.

Normaal gesproken opent de waterspeeltuin al op 1 april, maar vanwege de herinrichting is dat dit jaar twee maanden later. In de waterspeeltuin krijgen de waterbaan en vijver een nieuwe ondergrond, waardoor de waterkwaliteit verbetert. De verouderde speeltoestellen in de speeltuin worden vervangen door nieuwe klim- en klautertoestellen. Het Hoogheemraadschap van Delfland en het Ondernemersfonds Delft leveren een financiële bijdrage aan de herinrichting van de waterspeeltuin. Een actieve werkgroep van bewoners uit de buurt heeft een grote bijdrage geleverd aan het ontwerp. De kinderboerderijen in Tanthof en de Delftse Hout zijn het hele jaar door geopend. Alternatief voor de waterspeeltuin in Tanthof is de waterspeeltuin in Delftse Hout. Deze gaat wèl op gewoon op 1 april open.
De Gemeente Delft wil de kinderboerderijen en waterspeeltuinen en de Papaver overdragen aan publieke of private partijen. Daarvoor start in de zomer van 2014 een officiële procedure. De investering in de waterspeeltuin draagt bij aan een soepele overgang naar één of meerdere partijen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12