Delfia kijkt weer omhoog en DHL mag wel uitkijken

Algemeen

DELFT – Het is niet alleen bovenin spannend, in die dekselse derde klas B, ook onderin is er nog geen peil op te trekken wie, mèt het al kansloze Scheveningen, tot een afzakkertje gedoemd zal zijn.

Delfia gaat ineens weer punten pakken. En DHL, dat zo geinig begon, is aan een tamelijk verontrustende serie bezig. Dat moet anders, willen er geen brokken van komen. Delfia won met 2-0 van DHL. DHL-aanvaller William Noordsij weet wel waarom: “We verloren het puur op strijd. Zij waren feller dan wij. Vanaf minuut één. We zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen. In het begin van het seizoen draaiden we leuk. Maar dit is een rare afdeling. Iedereen kan van iedereen winnen. We zouden, denk ik, bij de eerste vijf moeten kunnen eindigen, maar als we niet uitkijken lopen we tegen degradatie te knokken. We hebben een paar keer punten verloren omdat we niet fel genoeg waren. Maar ook omdat we belangrijke spelers misten. We willen het soms ook te veel voetballend oplossen”. 

Daarom, denkt hij: “We maken het onszelf moeilijk, we halen ons zelf de problemen op de hals”. Al is hij over de scheidsrechters ook niet echt laaiend enthousiast. “Tegen Delfia ook. Zo’n scheidsrechter weet niet wat zo’n derby inhoudt. Alle jongens kennen elkaar, de duels zijn fel. Maar dan fluit hij steeds direct voor heel rare dingen. Krijgt Bart Heemskerk overdreven twee keer geel. Maar krijgt Driss Bibouh geen penalty als hij door de keeper van Delfia onderuit wordt gehaald. Die zelf zei dat het eigenlijk wel een strafschop was”. Maar, weet ook Noordsij: “We moeten sowieso de hand in eigen boezem steken. Als je wilt winnen, moet je de mouwen opstropen en gáán”. 

Delfia-verdediger André den Os legt nog één keer uit waarom zijn club zo’n moeizaam seizoen doormaakt. “We hebben elke keer maar net genoeg spelers. Een hoop blessures, de laatste tijd ook veel schorsingen, dat komt allemaal erg ongelegen. Ikzelf ben gelukkig nog niet geblesseerd geweest, al heb ik nu wel last van m’n rug. 

Geschorst ben ik ook nog niet, maar als ik nog één kaart pak, ben ik wèl de klos. Al valt dat voor een verdediger best mee, denk ik”. Dat Delfia van DHL won, het verbaast hem niet zo. “We moesten er nu staan. Drie weken geleden, toen we de hoger geklasseerde ploegen hadden gehad, hebben we gezegd: Nu moeten we de punten pakken, nu moet het gebeuren. Die lijn trekken we aardig door”. Nee, daarmee is hij het ten zeerste niet eens, dat Delfia te goed is voor de vierde klas en tekort komt in de derde klas. “Als wij het hele seizoen compleet zouden kunnen spelen, dan draaien we goed mee in de derde klas. En misschien zouden we wel hoog eindigen”.

BEKENDE ALS DIRECTE TEGENSTANDER
William Noordsij (27) weet wat hij kan en wat niet. “Ik moet het echt van m’n inzet hebben. Ik ben wèl tweebenig. Ik sta overal en nergens, ik speel vooral in het belang van het elftal. Momenteel ben ik aanvaller. Misschien doe ik wel te veel, zodat ik kracht tekort kom als ik een kans moet benutten”. André den Os (eveneens 27) weet ook al wat hij kan en wat niet. “Ik ben een echte mandekker. Nee, een bijzonder goeie voetballer ben ik nièt. Mijn kracht is een vent uitschakelen, de bal afpakken en die inleveren bij iemand die er wat mee kan”. 

Den Os vindt het eigenlijk niet zo’n pretje om een goeie bekende als directe tegenstander te hebben. “Aan de ene kant is het wèl leuk, je praat wat als de bal niet in de buurt is. Aan de andere kant ga je er toch nèt ietsje minder fel in dan tegen een spits die je niet kent. Maar ik had niet echt problemen met Noordsij. Hij ging wel veel ballen halen, maar met de bal aan de voet maakte hij niet veel klaar. Ik speel ook liever tegen hem dan tegen een spits als Driss Bibouh”. Noordsij en Den Os voetbalden al in de jeugd tegen elkaar. “Hij had nu een heel goeie laatste man bij zich lopen”, doelt Noordsij op Delfia’s Marco van Willigen. “Daardoor kon Den Os ervoor zorgen dat ik weinig kon doen”. 

Delfia heeft intussen nog altijd geen trainer voor het komende seizoen. Sterker: de zoektocht naar een opvolger van Alex Scholte werd gestaakt, omdat het er ernstig naar uitzag dat zó veel spelers Delfia de rug gaan toekeren dat er weinig te trainen valt. Een bespreking met de spelersgroep, ruim een week geleden, heeft het bestuur doen besluiten alsnog op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Al zegt Den Os wel: “We hebben er nog wel onze twijfels bij. Er moet nog met een hoop spelers gepraat worden om ze zo ver te krijgen dat ze nog een jaartje doorgaan”. (PB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12