Stilte, de voorzitter spreekt

Algemeen

DELFT – Wekelijks vult de voorzitter van een Delftse Sportvereniging de column ‘Stilte, de voorzitter spreekt’. Deze week is dat Mieke van Wijngaarden, voorzitter van handbalvereniging EDH.

“Ik ben nu alweer zes jaar voorzitter van de Eerste Delftse Handbalvereniging. Ongeveer tien jaar geleden ben ik in contact gekomen met handbal c.q. EDH. En tja, dan word je opeens gevraagd om in het bestuur plaats te gaan nemen en zo ben ik er dan ook voorzitter geworden. Daarnaast ga je ook andere dingen doen voor je club! EDH bestaat al sinds 1949 en heeft hoogtijdagen gekend. We hebben een leuk en gezellig dames recreantenteam. Dit zaalseizoen spelen de heren 1 in de tweede klasse en onze dames 1 in de derde klasse. We hopen natuurlijk dat we het seizoen positief gaan afsluiten. Dat zal goed zijn voor EDH. De eerste jaren van mijn voorzitterschap zag ik meer leden weggaan dan komen, maar de laatste paar jaar komen er steeds meer jeugdleden bij en hebben we in het zaalseizoen een goede samenwerking met de studentenvereninging D.S.H.V. Torius. In deze tijd blijft het lastig om de leden binnen te halen. We hopen door extra promotie en samenwerking met de combinatiefunctionaris dat er weer meer mensen bij ons komen handballen. Alle teams, jong en oud, strijden op hun niveau in de competities voor een zo goed mogelijk resultaat. Dan is de zaal gevuld met enthousiaste spelers en laten ze mooie wedstrijden zien. 
In de jeugdafdeling worden diverse activiteiten ondernomen, zoals binnenkort weer een fantastische sinterklaasmiddag. Wij doen ook mee met het brede schoolprogramma en nodigen zelf scholen uit voor een aantal trainingen. Alles om weer nieuwe talenten binnen te krijgen. De jeugd heeft tenslotte de toekomst. Alle jeugd kan twee keer in de week trainen en van augustus tot mei meedoen aan de jeugdcompetitie. Dit seizoen strijden zes jeugdteams aan de competitie.
Kom op dinsdag of donderdagavond vanaf 18.30 uur eens kijken in de Kerkpoldersporthal, dan begint onze jeugd met trainen. De senioren en recreanten beginnen om 20.00 uur. Alle jeugd, senioren en recreanten competitiewedstrijden spelen in deze zelfde sporthal. Dan zie je gelijk welk een intensieve sport handbal is. Alle informatie over de club is ook te vinden op onze website: www.hv-edh.nl.”

Mieke van Wijngaarden

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12