Delvenaar in beeld

Algemeen

Yttje Klijnsma (33), helpt in bejaardenzorg en Mahmoud Abdelsalam (41), chef-kok

- Wat zijn jullie hier in de Latijns-Amerikalaan aan het doen?
“We zijn onderweg naar de apotheek voor ons pasgeboren dochtertje Suhayla. Ze is een maand oud en heeft wat last van darmkrampjes en mijn tante zei dat ik daarvoor venkelwater moet halen bij de apotheek. Dat zou moeten helpen en dan gaat ze ook wat minder huilen.”  

- Is dit jullie eerste baby?
“Ja. Dit is ons eerste kindje.”  

- En hoe bevalt het nog prille ouderschap?
“Het is hartstikke leuk. We zijn heel blij met haar. Ze doet het hartstikke goed, ze drinkt goed. Alleen de darmkrampjes zijn iets minder waardoor ze ’s avonds veel huilt, maar we hopen dat het venkelwater gaat helpen.”  

- Hebben jullie nog iets leuks gedaan de afgelopen week?
“Afgelopen week niet echt. We hebben ook geen kraamvisite gehad, maar dat komt volgende week wel weer. Ook de mensen die op haar gaan passen als wij er niet zijn komen dan op kraamvisite, dus dat is wel leuk. Zij zien Suhayla dan voor het eerst.”  

- Wat was jullie nieuws van de afgelopen week?
“Ik volg het nieuws eerlijk gezegd niet op de voet, maar wat me het meeste bezighoudt is wel de eurocrisis en de toestand in Griekenland.”  

- Verandert die crisis jullie toekomstbeeld?
“Nee, dat zeker niet. Ons toekomstbeeld blijft hetzelfde, al weet ik wel dat we uiteindelijk meer belasting zullen gaan moeten betalen. Onzekerheden zijn er wel, maar wij maken ons daar persoonlijk geen zorgen om.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12