Combiwerk neemt nieuw pand in de Harnaschpolder in gebruik

Algemeen

DEN HOORN – Werkleerbedrijf Combiwerk neemt maandag 19 december het nieuwe pand in gebruik aan de Gantel in Den Hoorn. Combiwerk heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een traditionele sociale werkvoorziening naar een modern werkleerbedrijf. In het nieuwe onderkomen gaan werken en leren nog meer hand in hand.

De nieuwe locatie op het bedrijventerrein de Harnaschpolder is er helemaal op ingericht om medewerkers te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat betekent een centrale plek voor een loopbaanplein, omgeven door meerdere trainingsruimtes. De productieruimtes bieden een prettig werkklimaat. Bij Combiwerk staat leren tijdens het werken centraal. Dat gebeurt bij de volgende werkleerbedrijven: Verpakken, Groepsdetachering, Post, Schoonmaak, Beveiliging, Groen & Omgeving, Detachering en Re-integratie. Er werken in totaal ongeveer 1000 medewerkers, waarvan 200 doelgroepmedewerkers op de nieuwe locatie. Het nieuwe pand is ontworpen door Don Murphy van VMX Architecten en is te herkennen aan de halfpipe-vorm. Een architectonisch spannend vormgegeven gebouw met veel licht, lucht en flexibiliteit. Verder voeren soberheid en functionaliteit de boventoon. De gevel is volledig afgewerkt met een aluminiumlaag. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, het dak van de fietsenstalling is voorzien van zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige verlichting. Het gebouw is aangesloten op stadsverwarming, afkomstig uit een afvalzuiveringsinstallatie. 

Combiwerk was bijna 40 jaar gehuisvest aan de Buitenwatersloot te Delft. Dat pand is verouderd qua indeling, grootte en werkplekcondities en voldoet niet meer aan de behoefte om medewerkers op een inspirerende manier op te leiden en te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt. Het nieuwe pand biedt deze mogelijkheden wel. Kijk voor meer informatie ook op de website www.combiwerk.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12