Delvenaar in beeld

Algemeen

Erik de Vries (27), loodgieter

- Wat ben je hier in de Leeghwaterstraat aan het doen?
“We zijn aan het dak bezig van het Process & Energy-gebouw van de TU Delft. We zijn het oude dak eraf aan het halen en het nieuwe dak erop aan het plaatsen met EPDM-rubber. We zijn nu de detailafwerking aan het verzorgen en daarna zijn we klaar en gaan we naar de volgende klant.” 

- Weet je waarom het dak vervangen moest worden?
“Het was slecht en ze hadden veel lekkages, dus er moest een nieuw dak op.” 

- Dit is jouw werk?
“Ja. Ik ben loodgieter, dakdekker, eigenlijk alles.” 

- Heb je de afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik heb gewerkt.” 

- Dus je hebt veel plezier in je werk?
“Jawel. Tenminste, ik heb leuke collega’s. Werk zelf is eigenlijk nooit leuk. Ik ben verder op zoek geweest naar een auto, maar dat was eigenlijk ook niet leuk, want m’n vriendin heeft de auto total loss gereden. Mijn leuke tijd komt eigenlijk volgende week pas. Ik ben zaterdag jarig en dan ga ik lekker barbecuen en ontbijten bij Beans & Bagels. En verder heb ik wel zin in Koninginnedag en Koninginnenach in de stad. Op de Markt en in Speakers of Belvédère.” 

- Wat was jouw nieuws van de afgelopen week?
“Japan vind ik heel erg, Khadaffi vind ik heel erg. In de situatie met Khadaffi heb ik me nog niet zo heel erg verdiept, maar dat hij z'n eigen volk aanvalt met raketten en zo vind ik echt niet kunnen. Bij Japan weet ik niet zo goed wat ik ervan moet denken. Ik denk dat het allemaal veel erger is dan wat ze naar buiten brengen. Ik denk dat er heel veel narigheid van gaat komen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12