Winterbanden, waarom niet?

Het profiel van een winterband is dieper, asymmetrisch en voorzien van lamellen. Hierdoor is de veiligheid in de herfst en winter gewaarborgd.

DEN HOORN – De herfst is voorbij en de winter staat voor de deur. In dat jaargetijde worden de rijomstandigheden voor een automobilist minder goed. Een nat en glad wegdek: slipgevaar ligt al gauw op de loer. Daarom verdient het aanbeveling om voor deze periode over te gaan op winterbanden. Deze banden hebben een asymmetrisch, dieper profiel en zijn voorzien van lamellen. Deze banden blijven onder koude en/of natte omstandigheden flexibel door de rubber samenstelling.

Hiermee is de veiligheid van automobilisten gewaarborgd. Zomerbanden worden hard als het koud is en verliezen daarmee hun grip op de weg. “We hebben nu ook nog nieuwe winterbanden liggen”, zegt Ariën Groenewegen van Steegro Banden. “In verschillende maten en soms ook nog verschillende merken.” Steegro Banden in Den Hoorn bestaat al sinds 1974. De belangrijkste activiteit is de verkoop van zomer- en winterbanden. “Maar wij slaan ook banden voor klanten op”, zegt Ariën. “In de winter de zomerbanden en andersom. Als wij constateren dat banden teveel slijtage vertonen, dan proberen wij met de klant tot een passende oplossing te komen.” 

Winterbanden zijn van het grootste belang voor de veiligheid van weggebruikers. Bij het bepalen of de tijd rijp is voor winterbanden is de temperatuur een belangrijke graadmeter. Bij 7 graden Celsius wordt de zomerband harder. De winterband blijft soepel en kan dus beter functioneren. Ook is er steeds meer vraag naar een compromis van zomer- en winterbanden. 

Het is mogelijk om een 4 seizoenen band te monteren onder een auto. “Wij verhuren overigens ook winterbanden”, zegt Ariën. “Voor als mensen voor een bepaalde periode weg gaan, naar de wintersport bijvoorbeeld. Hierbij geldt wel: zo lang de voorraad strekt.” 


Steegro Banden
Woudseweg 3-5
2535 CG Den Hoorn ZH
(015) 2569244
www.steegrobanden.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1