Concordia-DHL en Delfia-dvv Delft: twee derby's, twee behoorlijke verrassingen

Algemeen

(foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Het was, deze competitie, tot nu toe voor Concordia huilen met de klep dicht. Tot afgelopen zondag dan. Toen werd er eens niet verloren, maar gewonnen. En hoe. DHL kreeg met liefst 4-0 op de voetbalbroek.

Eigenlijk een dubbele verrassing. Want DHL mocht, gezien de spelersgroep die trainer John de Letter dit seizoen tot z'n beschikking heeft, wel tot iets méér in staat worden geacht. Bij Concordia genoten ze natuurlijk met volle teugen van de niet geringe zegepraal. Die wel nodig was ook, want het leek erop of Concordia van degraderen een niet zo goede gewoonte wilde maken. Benieuwd of die 4-0 de ommekeer heeft ingeluid. Op de foto links doen Concordia-speler Robert Zwamborn (links) en DHL'er Bart Heemskerk wel erg verwoede pogingen door te dringen tot de volgende ronde in de strijd om de verkiezing van 'Gek Gezicht 2008-2009'. Zo te zien moeten ze een heel eind kunnen komen. 

Oók tamelijk verrassend mocht de 2-0 zege heten die Delfia in die andere derby, tegen dvv Delft, in de wacht sleepte. Delfia bewijst tot nu toe, wat in het algemeen toch niet zo blijkt te werken, dat het wegsturen van de trainer, zelfs als dat al na een wedstrijd of vier, vijf gebeurt, ook wel eens het beoogde schokeffect kan hebben. En verder liet Delfia in dit duel zien hoe handig het is als je twee kansen krijgt en die ook benut. Nee, dan dvv Delft. Dat was grote delen van de wedstrijd veel vaker en ook wel beter aan de bal, maar het ontbrak nogal aan de juiste instelling èn aan koelbloedigheid. 

Dat Delfia van dvv Delft won, was voor Delfia een aangename opsteker en voor dvv Delft een onverwachte domper. Zo wordt het het ongenaakbare SVVSMC wel èrg makkelijk gemaakt. Op de foto rechts demonstreert Lesley Planken (dvv Delft) hoe je effectief ligvoetbal speelt. Tegenstander Elvin de Jong (Delfia) springt er sierlijk, maar vruchteloos overheen. Links kijken Anthony Sintniklaas en Gavin Luiten (beiden dvv Delft) het belangstellend aan, waar Rory van der Kraan (Delfia, rechts) het juist nièt aan lijkt te kunnen zien. (PB)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12