Wat ik zeggen wil

Algemeen

Hieronder de ingezonden stukken uit de krant van 18 december 2011.

Parkeren bij Plus
DELFT - In de Bomenwijk is op veler verzoek een nieuwe Plusmarkt gekomen. De nieuwe supermarkt werd in eerste instantie zeer druk bezocht, totdat de Politie in opdracht van de Gemeente Delft bonnen ging uitschrijven voor auto’s die op het plein geparkeerd stonden. Als er op het plein niet geparkeerd mag worden, zal de supermarkt snel weer failliet zijn dankzij het beleid van de Gemeente. Er waren echt genoeg klanten uit de hele omtrek, maar nu komen alleen mensen uit de Bomenwijk met nog maar één of twee dingen naar buiten. Dit moet echt anders!

E. van Amstel, Delft


Getuigen Gevraagd
DELFT - Op Donderdag 13 oktober j.l. rond 10.00 uur ben ik op de Phoenixstraat in Delft gevallen, ter hoogte van Molen de Roos. Dit kwam doordat ik met mijn fietsvoorwiel in de tramrails belande. Een mevrouw en een heer hebben zich over mij ontfermd, net na mijn val. Als u mij geholpen heeft, wilt u mij dan contacten? Ik heb tevens vernomen dat er meer mensen op vrijwel dezelfde locatie zijn gevallen. Ook zij kwamen met hun fietsvoorwiel in de tramrails. Bent u ook gevallen zoals beschreven, dan kunt u mij contacten via e-mailadres rboestert@chello.nl.

Bertha den Hengst, Delft


Poller Nieuwe Langendijk
DELFT - In de krant Delft op Zondag van vorig weekend kwamen vele deskundigen aan het woord over de nieuwe poller. De situatie voor de ondernemers is er niet op verbeterd, maar ook de bewoners uit de wijk ten oosten van de Nieuwe Langendijk zijn er niet echt blij mee. Het zal deze deskundigen wellicht verbazen dat er ook mensen wonen en dat die helemaal niet gelukkig zijn met dit poller-gedoe. Voorheen kon je, komende vanaf de Koepoortbrug en rijdende op de Nieuwe Langendijk, naar huis en de wijk in vanaf het Oosteinde. Nu heb je voornamelijk file op de Nieuwe Langendijk. Het verkeer dat ‘plots’ tegen de poller aanloopt wordt ook de bewonerswijk ingestuurd. Meer verkeer dat door de nauwe straatjes dendert dus.
Daarbij lijkt mij ook de volgorde niet juist. Volgens mij moet je eerst de verkeersveiligheid regelen en dan beginnen met de werkzaamheden. Nu is het voor fietsers onduidelijk en gevaarlijk om van het Oosteinde te komen. Kortom, het is niet echt een staaltje van een goed doordacht besluit en handelen van de Gemeente. En al die deskundigen, tja die wonen wellicht niet in de wijk.

Bruno Vanmarcke, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12