Keeper van het Jaar

Algemeen

Naam: Sven Bekkers Club: vv Schipluiden Positie: Doel Notering: 4

- Hoe kijk je terug op het seizoen tot nu toe?
“Het gaat op zich wel aardig. We spelen redelijk constant en hebben weinig uitschieters. Na de winterstop is het wel wat slechter gegaan. We lieten veel punten liggen en daarmee is het seizoen verloren gegaan. We stonden daarvoor nog vierde. Nu zijn we veilig voor degradatie, maar veel meer zit er niet meer in.”

- Heb je als keeper ook meer te doen als het minder draait?
“We hebben sinds de winterstop moeite met scoren. Als de tegenstander er dan wèl één of twee maakt, dan is dat frustrerend. Sommige spelers denken: Het maakt niet uit of we nou met 3-0 of met 4-0 verliezen, maar voor een keeper of een verdediger maakt dat wèl uit. Ik probeer er elk seizoen zo min mogelijk tegen te krijgen. Als er maar twee clubs in de afdeling zijn die minder tegengoals hebben gehad, dan is dat voor mij een bevestiging dat het wel goed ging. Ik let vaak ook op de keeper van de tegenstander, om te zien hoe goed zij zijn.”

- Kwam je nog keepers tegen waar je van onder de indruk was?
“Niet echt. We spelen derde klasse, dus dan steken de keepers er vaak niet héél erg bovenuit. Anders hadden ze wel op een hoger niveau gekeept. Óf het moeten natuurlijk hele jonge keepers zijn.”

- Volg je de cijfers in Delft op Zondag?
“Ik kijk altijd alleen naar de cijfers van ons eigen team. Dan kijk ik wie hoge en wie lage cijfers heeft gekregen en dan kijk ik of dat overeenkomt met wat ik ervan vind.”

- En, ben je het vaak met de beoordelaars eens?
“Ja, ik weet vaak wel wat de trainer in gedachte had.”

- Wat zou je jezelf voor cijfer geven voor het afgelopen seizoen?
“Een 7-, of een cijfer net boven de 6,5.

- Je kreeg gemiddeld een 6,83, om precies te zijn...
“Ik heb te veel goals tegen gekregen, maar daar kon ik misschien niet altijd wat aan doen. Ik kan niet zeggen dat het een topjaar was, maar ik heb wèl constant gekeept. Ik heb bovendien niet één keer een onvoldoende gehad, da’s ook belangrijk.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12