Veel gekker moet het niet worden: zondag 21 september

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 21 september

De Politie heeft dinsdagmiddag om 14.30 uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij reed over de Van Miereveltlaan zonder helm. Politieagenten wilden hem aanspreken, maar hij ging er direct vandoor. Een voorbijganger wees de agenten echter de richting aan waar hij was heen gereden en een andere getuige hield uiteindelijk de jongen vast totdat de Politie arriveerde. Al snel bleek waarom de jongen zo’n haast had: hij had geen geldig rijbewijs. 

In de nacht van 15 op 16 september werden in Pijnacker uit drie geparkeerde auto’s de airbags weggenomen. De dieven sloegen toe aan de Charley Tooroplaan, de Coba Ritsemastraat en de Judith Leysterlaan. In alle gevallen werd de airbag gedemonteerd. Wie meer weet mag bellen met 0900 - 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. 

De bromfiets van een 16-jarige inwoner uit Nootdorp belandde dinsdag 16 september om 19.30 uur in het water van de Koperslager. De jongen maakte een stuurfout en viel. Zijn bromfiets gleed door het water in. Met behulp van een paar omstanders werd zijn bromfiets uit het water gehaald. De jongen raakte lichtgewond aan zijn knie. 

Politie en beveiliging van een industrieterrein aan de Schieweg konden op zondag 14 september om 08.30 uur een omvangrijke diefstal van platte televisieschermen voorkomen. Agenten kregen een melding van een beveiliger die iets vreemds had gezien in de omgeving van een pand aan de Schieweg. Agenten stelden direct een onderzoek in. Ze zagen dat een deur van een opslagloods openstond. Voor de loods stond een vrachtauto die was volgeladen met televisieschermen. De agenten konden een 22-jarige Hagenaar en een 32-jarige inwoner uit ’s-Gravenzande aanhouden. Later op de dag hield de Politie nog een 30-jarige Zoetermeerse aan die ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de omvangrijke diefstal. De waarde van de tv-schermen bedraagt enige tienduizenden euro’s. 

Dankzij zeer alert optreden van een paar getuigen en het doorzettingsvermogen van Politieagenten konden maandag om 01.15 uur twee Schiedammers, die een ramkraak pleegden bij een tabakstijdschriftenwinkel aan de Pijnepoort, worden aangehouden. Het duo sloeg een ruit in, kroop door het ontstane gat naar binnen en nam een grote hoeveelheid sigaretten mee. Getuigen gaven een goed signalement van de verdachten en ze wisten ook te vertellen waar de twee waren heengegaan. De agenten vonden een half uur later achter een bouwcontainer aan de Nieuwelaan de tas met sigaretten. In de overtuiging dat beide daders zich in de omgeving hadden verstopt, werd met alle beschikbare Politiemensen de zoektocht voortgezet. Dat resulteerde in de aanhouding van de eerste verdachte van 23 jaar op de Zusterlaan. De tweede verdachte (22) werd door de agenten uit een tuin aan het Asvest gevonden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12