DVC is gepromoveerd en het moet, vindt trainer Egmond Blinker, ook kampioen worden

Algemeen

DELFT – In de uitwedstrijd tegen GGK verzekerde DVC zich onlangs al van promotie naar de vierde klasse. Feest dus aan de Brasserskade, waar het nu al succesvolle seizoen straks ook nog eens bekroond kan worden met een kampioenschap.

Vorig jaar speelde DVC nog een vrij marginale rol in de vijfde klasse zaterdag. Daar is met de komst van Egmond Blinker wel het één en ander aan veranderd. Wat heet. Slechts één speelronde stond DVC níet bovenaan. De rest van het jaar waren de blauwwitten de trotse koploper. Zijn eerste jaar aan de Brasserskade is Egmond Blinker, wellicht niet geheel verrassend, dan ook goed bevallen. De prestaties waren prima, het voetbal eveneens en slechts zelden kwam zijn ploeg in serieuze moeilijkheden. 

Met name in de thuiswedstrijden ging het de DVC’ers op het veld goed af. “Tegen Hoek van Holland hebben we thuis een hele goede wedstrijd gespeeld”, noemt Blinker een voorbeeld. “Net als thuis tegen Egelantier Boys, toen we in de tweede helft een 0-2 achterstand ombogen in 2-2. Uit bij TAC ’90 hadden we het moeilijk, maar de achterhoede bleef goed overeind. Dat maakte toen het verschil.” 

De hoofdmacht van DVC heeft volgens Blinker niet alleen veel voetballend vermogen in huis, eenmaal op het veld staat er ook echt een groep. Nog voordat er ook maar één wedstrijd was gespeeld, stak Blinker vorige zomer niet onder stoelen of banken dat hij voor promotie ging. “Ik had DVC het seizoen ervoor al een paar keer in actie gezien en ik wist welke spelers erbij kwamen”, zegt hij over zijn positieve verwachtingen. “Ik weet ook hoe ambitieus ik zelf ben. En de spelersgroep waar ik mee werk kan het voetbal uitvoeren dat ik voor ogen heb.”

De beste ploeg
Het was voor Egmond Blinker zijn eerste (en misschien wel laatste?) seizoen in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. “Er waren in onze klasse drie ploegen waarvan ik vind dat ze ons hebben gemotiveerd. Dat waren Te Werve, Hoek van Holland en Egelantier Boys. Dat zijn aardige ploegen. De rest vond ik wat mindere tegenstanders waar je van moet winnen, daar was ik niet erg van onder de indruk. Gezien ónze kwaliteiten en het feit dat we de beste ploeg zijn, vind ik dat we het aan onze stand verplicht zijn om kampioen te worden. Ik heb meteen al gezegd dat ik absoluut wil promoveren en dat we de meeste goals voor en de minste goals tegen moeten hebben.” Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt het met het bereiken van die doelstellingen wel snor te zitten. 

DVC kan dit weekend overigens al - zonder zelf in actie te komen - kampioen worden als Egelantier Boys in de thuiswedstrijd tegen RFC 2000 punten morst. Anders kan het kampioenschap waarschijnlijk in de eerstvolgende wedstrijd voor DVC, op zaterdag 25 april thuis tegen RFC 2000, worden gevierd. Mocht DVC ook in deze missie slagen, dan barst het feest aan de Brasserskade volgens Blinker pas echt los. Zelf zal hij dan overigens niet voorop lopen in de polonaise. “Het kampioenschap is voor de spelers”, zegt hij. “Zij moeten het vieren. Ik ben meer met volgend seizoen bezig. Wat wordt de indeling, welke spelers komen er en hoe moeten we gaan spelen?” 

Het afgelopen seizoen werden er al een aantal oefenduels tegen zowel zaterdag- als zondag vierdeklassers afgewerkt. Dat ging de hoofdmacht van DVC, vindt Blinker, naarmate het seizoen vorderde steeds beter af. “Als we de huidige selectie behouden en iedereen z’n hoofd ernaar zet en voldoende gemotiveerd is, dan durf ik te zeggen dat we ook volgend seizoen meedoen om de prijzen. Laat staan als er nog versterkingen bijkomen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12