Delftse darter start handtekeningenactie voor De Buitenhof

Toen kon er door de darters van Delft nog gelachen worden in bar/restaurant De Buitenhof: No Dice viert het kampioenschap 2006/2007. (archieffoto: Darts in Delft)

DELFT – De Delftse darter Peter Nooijen is deze week een handtekeningenactie begonnen.

Met de actie wil hij een discussie losmaken en kijken of het mogelijk is of er toch een nieuwe plek voor Delftse darters kan komen als bar/restaurant De Buitenhof eind 2009 verdwijnt. De uitbaters Willem en Leny Mook zien het namelijk niet zitten mee te verhuizen naar de nieuwe sporthal aan de Martinus Nijhofflaan omdat het aantal vierkante meters horeca nog niet de helft wordt van wat het nu is. Of het helpt weet hij niet, maar, zo vindt hij, het is toch het minste wat hij kan doen. Peter Nooijen, onder andere bekend van zijn EK en WK-acties waarbij de flat De Zwaluw in Poptahof elke twee jaar, als Oranje deelneemt aan een eindronde van het Europees dan wel Wereldkampioenschap Voetbal, de gehele flat in rood, wit, blauw en oranje hult en enthousiast bewoner van de buurt in Voorhof, liet deze week bij Delft op Zondag een hartenkreet door de mailbox glijden. “Ik wil in ieder geval laten zien dat we honderd procent achter Willem en Leny staan.” 

Net als vele andere darters weet Nooijen dat darten, zoals dat in De Buitenhof nu wordt gedaan, in de nieuwe sportkantine niet meer kan, omdat de oppervlakte nog niet de helft is dan de ruimte waarover de Delftse darters nu kunnen beschikken. “Ik was vorige week aan het darten en ik hoorde al allerlei verhalen om mij heen van darters die straks niet doorgaan en voor wie het allemaal niet meer hoeft op deze manier; dat zijn dus jongens die straks hun geliefde sport niet meer kunnen uitoefenen. Daarom heb ik handtekeningenlijsten gemaakt en heb ik ze bij De Buitenhof neergelegd. Wie zijn of haar steun aan Willem en Leny wil geven, kan daar een handtekening zetten.”

Zwarte wolken
Nooijen vervolgt met: “Kijk, Darts in Delft is één van de grotere verenigingen die Delft rijk is. De vereniging organiseert op grote schaal heel veel op dartsgebied, maar de Gemeente Delft vindt het dus blijkbaar leuk om mensen in de hoek te drijven. Maar Delft zal dan met de sluiting van De Buitenhof veel grote evenementen moeten missen zoals de Holland Nacht, diverse sportevenementen, De Open Delft en veel dartstoernooien. De situatie zal hoogstwaarschijnlijk anders uitpakken wanneer de betreffende personen de praktijk eens gaan proeven en vóóral eens gaan luisteren naar de burgers en kijken wat er speelt. Men heeft weer wat verzonnen waar de burgers het maar mee moeten doen; een sporthal sluiten en het nieuwe betrekken zonder de genoemde ruimte en gezelligheid. Maar weet je wat nou zo vervelend is: Een Gemeente geeft na jaren pas haar fouten toe. Pas als de schade niet meer is te herstellen.” 

Nooijen ziet de bui al hangen en denkt dat het in de nieuwe sporthal nooit meer zo gezellig wordt: “We zien de zwarte wolken al samenkomen wanneer een persoon in dienst van de Gemeente het nieuwe pand moet gaan runnen waarin geen plek meer is voor een drankje en een hapje tijdens de vele nu nog druk bezochte avonden.”
Wat hij precies met de handtekeningen gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat hij ze binnen niet al te lange termijn aanbiedt aan de verantwoordelijke bestuurders. “Ik heb nu maar de stoute schoenen aangetrokken, want ik weet helemaal niet hoe dat normaal in zijn werk gaat. En of het helpt weet ik ook niet, maar ik zie het dan maar als een kleine pleister op een hele grote wonde.” (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1