Groenveld moet weg, maar Speakers mag verder

Algemeen

Speakers, ook in 2009 the place to be, aan de Burgwal.

DELFT – Speakers kan zeer waarschijnlijk ook in 2009 verder gaan. De enige eis van Heineken, waarvan Speakers haar pand aan de Burgwal huurt, is dan wel dat directeur Robin Groenveld vertrekt.

Dus is programmeur Gideon Rozendaal nu het nieuwe aanspreekpunt voor Heineken. Rozendaal benadrukt dat de doorstart nog steeds niet helemaal in kannen en kruiken is en dat er nog het één en ander op papier moet worden vastgelegd. “Maar ik ben blij met deze oplossing”, zegt hij. “Zoals het ernaar uitzag was dit de enige manier om verder te kunnen. Dit is een mooi resultaat voor de huidige bezoekers, voor Delft en voor ons personeel.” 

Grote veranderingen gaan er – nu Robin Groenveld het veld heeft geruimd - volgens Rozendaal niet komen. “Ik kan niet heel ver in de toekomst kijken”, zegt hij, “maar we gaan in principe op dezelfde voet verder.” Hij is blij dat de rust is weergekeerd. “De eerste stap is nu dat we in januari weer geruisloos verder kunnen met waar we mee bezig waren.” 

Ook de Gemeente Delft heeft een rol gespeeld bij 'de redding’ van Speakers. “Ik vermoed dat zij een goede bijdrage hebben geleverd”, zegt Rozendaal over de gesprekken tussen de Gemeente en de bierbrouwer. Zelf was hij hier namelijk niet bij aanwezig. Of het conflict tussen Heineken en Speakers nu helemaal is bijgelegd, daarop kan Rozendaal geen antwoord geven. “Dat kun je het beste aan Heineken zelf vragen”, reageert hij. “Maar ze zijn blij met het nieuwe aanspreekpunt. Ze willen dat de goede relatie met ons hersteld wordt. Met dit als gevolg.” (JN)


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12