Groen Cement brengt kinderen in contact met de natuur

Algemeen

De eerste buitenbeurs van Stichting Groen Cement bij Lijm&Cultuur is uiterst succesvol verlopen.

DELFT – Stichting Groen Cement stelt zich ten doel iedereen die zich met de relatie kind-natuur bezighoudt met elkaar te verbinden. Groen Cement beoogt een brug te slaan tussen professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu. Onlangs werd voor de eerste keer een buitenbeurs gehouden en die is heel succesvol verlopen.

Mede dankzij C1000 Zuidpoort, die een deel van de catering verzorgde. Ruim 160 deelnemers genoten van een dagvullend in- en outdoor-programma op en rond de locatie van Lijm&Cultuur. Het doel van Groen Cement is om door middel van samenwerking tussen lokale partijen zo veel mogelijk kinderen in de kinderopvang dagelijks de kans te geven om in contact te komen met de natuur. Om dat te reaIiseren is het heel belangrijk dat de kinderopvang en organisaties op het gebied van natuur- en milieu-educatie elkaar ontmoeten. Een informatieve en actieve beurs biedt hier een goed podium voor. Tijdens de eerste buitenbeurs maakten de deelnemers kennis met de doelstellingen van de stichting, het belang van natuureducatie, ontwikkelingen, spel- en lespakketten en vooral ook met elkaar. Er werden ervaringen uitgewisseld en uiteraard gingen ze zelf buiten aan de slag in educatieve workshops. In de toekomst gaat Groen Cement vaker dit soort beurzen organiseren. Groen Cement is een kleine, platte organisatie, die de lijntjes kort houdt en inzichtelijk wil maken wie bij wie kan aankloppen voor informatie, hulp of advies. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Daarom zijn kinderen en natuur de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde. Groen Cement: niet praten maar doen! 

Om natuurbeleving en natuuractiviteiten structureel in de kinderopvang in te bedden is geld nodig. Geld voor het uitdragen van de boodschap, voor het organiseren van beurzen en symposia en voor het beheren van een landelijke database van groenprofessionals die voor iedereen vrij te raadplegen is. Voor minimaal 20 euro per jaar wordt u Vriend van Groen Cement. Vrienden van de stichting krijgen korting op beurzen en symposia van Groen Cement. Tevens ontvangt u drie keer per jaar de digitale nieuwsbrief. Spreekt de doelstelling van Groen Cement u aan? Denkt u een positieve bijdrage te kunnen leveren? Dan kunt u ook metselaar van Groen Cement worden. Groene metselaar zijn is leuk, inspirerend en goed voor het uitbreiden van uw (lokale en landelijke) netwerk. Kijk voor meer informatie op www.groencement.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12