Huis te koop: Wethouder Sonneveldhof 69, Delfgauw

Algemeen

Genoeg ruimte in huis voor een groot gezin DELFGAUW - Herman en Wilma Brehm vinden het tijd worden voor een gelijkvloers appartement. Ze wonen sinds elf jaar in een ruime ééngezinswoning in een rustig buurtje in het oude gedeelte van Delfgauw. Eén van hun kinderen is inmiddels de deur uit en hun zoon van 23 jaar bewoont de zolderverdieping.

“We willen graag naar een mooi appartement aan de Buitenwatersloot in Den Hoorn, dat we nu al huren”, zegt Herman. “We worden immers allebei een dagje ouder.” 

Wonen in dit gedeelte van Delfgauw is hen goed bevallen. De rust, het veilige karakter van de buurt, de leuke contacten en de sociale controle ervaren ze als heel prettig. “Het is dan ook niet voor niets dat we weer naar een dorpsgemeenschap gaan”, zegt Wilma. “We genieten echt van de gezelligheid van zo’n woonomgeving.”
Ze zijn de eerste bewoners van het huis. Het verkeert na elf jaar nog in een uitstekende conditie. Er is in de loop der jaren regelmatig onderhoud gepleegd. Vorig jaar zijn de voor- en achtergevel bijvoorbeeld nog helemaal geschilderd. “Het huis heeft verder eigenlijk alles”, zegt Herman. “Er zijn zelfs zonnecollectoren op het dak. Die kunnen per jaar 1.750 Kwatt opwekken, dus dat scheelt behoorlijk in de energiekosten.” 

De woonkamer is 5.04 bij 5.40 meter en heeft net zoals de overige ruimtes op de begane grond massief eiken vloerdelen. Aan de voorzijde is een open keuken van 3.20 bij 3.00 meter, die voorzien is van diverse inbouwapparatuur. Dit zijn onder andere een vierpits-gaskookplaat met een afzuigkap, een koel-vriescombinatie, een combi-oven/magnetron en een apothekerskast. Aan de achterzijde van de kamer biedt een schuifpui toegang tot de 13 meter diepe achtertuin op het zuiden. De tuin is fraai aangelegd met een terras, dat via elektrische zonwering ook in de schaduw kan worden gezet. In de tuin is een vrijstaande berging en er is een achterom langs het water. “Het is fijn dat er achter de tuin een opstelplaats voor de vuilnisbakken is”, zegt Wilma. “Die hoeven daardoor niet in de tuin te staan.” 

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers aan de achterzijde, die respectievelijk 11 en 9 vierkante meter zijn. De slaapkamer aan de straatzijde is ruim 8 vierkante meter en heeft een erker. De overloop is opvallend ruim, er is plaats voor een ruime bergkast over de volle breedte. De badkamer is voorzien van een ligbad, een douchecabine, een wastafel en een tweede toilet. “Op de zolderetage hebben we door een wand te plaatsen nog een zeer ruime kamer weten te creëren”, zegt Herman. “De ruimte in het huis is afdoende om een groot gezin te huisvesten.”
De zolderkamer meet 6.30 bij 3.05 meter, heeft een hoog plafond en bergruimte over de hele breedte. Via de overloop is er toegang tot het dakterras op het noorden. Op de overloop zijn verder de opstelplaats voor de CV-combiketel en de wasmachine. Tevens bevindt zich hier de Sunmaster 2500 voor de zonnepanelen. “Het is prettig om rustig te wonen, ook qua speelgelegenheid voor kinderen”, zegt Herman. “Er rijdt weinig verkeer en verderop is er een grote speelweide. We wonen een beetje apart, maar alle voorzieningen, de uitvalswegen en de Delftse Hout zijn toch dichtbij.”

Bij deze woning is een overbruggingsgarantie bespreekbaar. De vraagprijs voor deze woning is € 299.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12