Delftse vrouwen maken gigantische Delftsblauwe deken

Algemeen

DELFT – Het Atelier Delftse Vrouwen onthulde eind vorige maand de zes bij zes meter grote Delftsblauwe deken waar ze met zo’n 150 dames een half jaar aan hadden gewerkt. Het resultaat leverde de nodige verwonderde blikken op van geïnteresseerde toeschouwers en toevallige passanten die die dag de Markt aandeden.

Lily Wijnacker, voorzitter van het Atelier Delftse Vrouwen, was dan ook maar wat trots op dit volgens haar zeer geslaagde project. “We hebben er op zo’n acht verschillende locaties aan gewerkt. We zijn er ook bij IPSE de Bruggen en op de Dagbesteding van GGZ Delfland mee bezig geweest. Daardoor kwamen de cliënten en de mensen van buitenaf met elkaar in contact”, vertelt ze enthousiast. 

Na het showen van de deken op de Markt moest die weer worden opgeborgen. Een nieuwe bestemming is nog niet gevonden. “We proberen de negen dekens nu onder te brengen bij Delftse verzorgingshuizen, zodat iedereen ze in de centrale ruimtes kan zien”, zegt Wijnacker. Ze vond het project zo geslaagd dat het in principe wel voor herhaling vatbaar is, ware het niet dat het bij het Atelier Delftse Vrouwen gebruikelijk is om om het jaar een ander groot project te realiseren. “We willen in 2012 wel wéér zoiets doen, maar dan anders”.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12