Mascha Kunz vindt elke dag in New Delhi fantastisch, ondanks alles

Algemeen

DELFT/NEW DELHI - Mascha Kunz is eind september uit Delft vertrokken naar India. Daar werkt ze tot eind maart bij een tempel in New Delhi om een project op te zetten waardoor kinderen die er te vondeling worden gelegd op langere termijn een toekomst hebben. Delft op Zondag mailde haar met de vraag hoe het er nu mee staat.

- Hoe is het?
“Het project www.alleenontmoetsamen.nl gaat stapje voor stapje de goede kant op. Ik had een plan opgezet vanuit Nederland hoe ik zou beginnen met dit project. Maar de Indiase mentaliteit is wel even anders dan in Nederland. Je moet je aanpassen, de mensen in het project spreken bijna geen Engels en je hebt niet alle faciliteiten om je heen die je gewend bent om snel te werken.” 

- Wat valt je het meeste op?
“Ik moest aan het begin wel even mijn draai vinden in deze waanzinnig drukke stad. De armoede blijft dag in dag uit heftig, je kan er gewoon niet aan wennen om je hoofd om te draaien en door te lopen als iemand zijn hand naar je uitreikt om geld. Ik moet mij hierdoor anders gaan gedragen en dat is anders dan hoe ik eigenlijk in elkaar zit. Maar ondanks alles vind ik het elke dag fantastisch dat ik hier ben.” 

- Hoe is het met de kinderen?
“De eerste keer dat ik de baby’s zag, sloegen bij mij de emoties in als een bom. De ogen van kinderen, die als bijna grofvuil gedropt worden, die gevoelens kan ik haast niet beschrijven. Gelukkig worden ze wel goed opgevangen en krijgen ze de basisbehoeften. De volgende stap is al begonnen: een betere toekomst creëren op educatief vlak.” 

- Heb je nog meer kunnen doen?
“Ik ben gevraagd door een grote organisatie in New Delhi om een website voor ze in elkaar te zetten en om ook al hun projecten, dat zijn er maar liefst 2084, in kaart te brengen. Ik heb een aantal projecten bezocht en veel foto's gemaakt, maar ik besef nu pas dat ik dat allemaal niet tegelijk kan doen in deze zes maanden. Ze vroegen zoveel van mij, dat ik mijzelf uiteindelijk helemaal geen rust meer gaf.” 

- Hoe lang blijf je nog?
“Ik heb besloten nog een tijdje te blijven. Ik wil nog meer bereiken, maar geld is gewoon noodzaak en elke euro kunnen we goed besteden. Als je deze kinderen ook een kans wil geven, meer informatie staat op de website www.alleenontmoetsamen.nl.” 

- Hoe gaat het verder?
“Ik heb inmiddels ook in India een netwerkje opgebouwd. Er is een Indiase jonge vader die wil helpen waar hij zou kunnen, om het plan uit te werken en de kinderen een toekomst te kunnen geven op educatief gebied. Een oproep van mij op http://alleenontmoetsamen.hyves.nl heeft al genoeg geld opgeleverd voor een kindertafel/speelplek. Ze krijgen een eigen grote ronde werkplek, waar de wat oudere kinderen hun creativiteit op kunnen loslaten.” 

- Wat ga je doen als je weer in Delft bent?
“Ik wil bij thuiskomst de website verbeteren en ook de naam 'alleenontmoetsamen' gaan uitwerken in de website. Het werkt om je eigen 'bijzondere' netwerk te gebruiken, om samen iets te bereiken. Door mijn familie en vrienden en al dat enthousiasme van iedereen heb ik ook extra power gekregen om dit te doen. Het netwerk groeit per dag en de eigen initiatieven van mensen om geld op te halen voor de kinderen ook.” (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12