Huis te koop: Delfgauwseweg 61, Delft

DELFT – Marjon Doef en haar man Barry Wiese wonen nu zes jaar in deze sfeervolle woning op loopafstand van de historische binnenstad.

Een sfeervolle en gemoderniseerde woning met authentieke details

Een jaar geleden is er een kleintje bij gekomen. Dat is de reden dat ze nu op zoek gaan naar een wat grotere woning. “We kijken rond naar huizen in Delft en omgeving”, zegt Marjon.

Het is Marjon en Barry hier uitstekend bevallen. “Het is een oud huisje met charme”, zegt Marjon. “Alle oude details zijn bewaard gebleven, zoals de schuifdeuren, de kamer en suite en het glas-in-lood. Het huis is wel op diverse punten gemoderniseerd. We hebben bijvoorbeeld de schouwen vernieuwd.”

Het huis heeft een woonkamer en suite. De twee delen zijn fraai gescheiden door de authentieke schuifdeuren. De kamer is voorzien van een fraaie laminaatvloer. In een uitbouw bevindt zich de keuken, met een nette opstelling. De keuken is onder andere voorzien van een vierpits gaskookplaat, een afzuigkap en de aansluiting voor de wasmachine. “Daarachter is de badkamer, dat is gebruikelijk in dit soort oude huizen”, zegt Marjon. De geheel betegelde badkamer is voorzien van een doucheruimte met een scherm en een designradiator. Vanuit de achterkamer bieden openslaande deuren toegang tot de tuin van 8 meter diep. De tuin met een berging ligt op het zuidwesten en is dus lekker zonnig. “Het is uniek dat de tuin een achteruitgang heeft”, zegt Marjon. “Dit is het enige huis op het rijtje dat dit heeft.”

De eerste verdieping heeft twee slaapkamers. Aan de voorzijde is er een pandbrede slaapkamer van 4.80 bij 3.40 meter. De kamer heeft een originele planken vloer en is voorzien van inbouwkasten. De ramen in de dakkapel bieden een leuk uitzicht op de Delfgauwseweg. De tweede slaapkamer is aan de achterzijde, ook voorzien van een dakkapel. De kamer is 2.94 bij 2.23 meter en heeft een laminaatvloer. De kamer biedt toegang tot het pandbrede dakterras van ongeveer 15 vierkante meter. “Het is heerlijk om twee mogelijkheden te hebben om buiten te zitten”, zegt Marjon. “Ook hier heb je de hele middag en avond zon.”

Op de overloop is er ook een wastafelmeubel geplaatst, omdat de badkamer immers op de begane grond is. Onlangs is nog een nieuwe CV-HR-Combiketel geplaatst. Het buitenschilderwerk dateert van 2009. “Het is een heel leuk buurtje, met veel stellen van dertigers”, zegt Marjon. “Je kunt meedoen aan buurtactiviteiten, maar het hoeft niet. Vanuit hieruit ben je snel in het centrum en ook de snelwegen zijn makkelijk bereikbaar. Er is een supermarkt in de buurt, maar hier zijn ook nog leuke buurtwinkeltjes. Voor kinderen zijn er genoeg speelgelegenheden.”
Voor het huis is een openbaar parkje en er is voldoende vrije parkeergelegenheid in de directe omgeving.

De vraagprijs voor deze woning is € 225.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1