Huis te koop: Omanstraat 53, Delft

Algemeen

DELFT – De afgelopen elf jaar heeft Jolanda van den Bos naar volle tevredenheid gewoond in deze zeskamerwoning. Het is een heel ruim huis in een aantrekkelijke woonomgeving.

Uitstekende ruime woning in een rustige en toch kinderrijke omgeving

Ze noemt het een uitstekend huis en toch gaat ze verhuizen. “Wegens persoonlijke omstandigheden ga ik in een kleiner huis wonen”, zegt ze. Jolanda gaat met haar zoontje Stef van drie jaar in een huurhuis wonen. Ze vindt het best jammer de grote woning te moeten verlaten. Het belangrijkste kenmerk van het huis in Tanthof-West is de hoeveelheid ruimte en de grote kamers. “De bewoners voor ons hadden het hele huis al onder handen genomen”, zegt Jolanda. “Er is onder andere een dakopbouw geplaatst, waardoor er een hele extra verdieping is ontstaan. Zelf hebben we het huis eigenlijk alleen goed hoeven onderhouden.” 

Het huis heeft een lichte woonkamer van 5.00/2.70 bij 3.80 meter en heeft een L-vorm. De kamer heeft een mooie laminaatvloer. De hele begane grond is hier trouwens van voorzien. Aan de voorzijde van de kamer is de eetkeuken, die 2.90 bij 3.60 meter groot is. De keuken is uitgerust met een vier-pitsgascomfort, een vaatwasser, een afzuiger en een koel-vriescombinatie. Een deur aan de andere kant van de kamer biedt toegang tot de 13 meter diepe achtertuin met een vijver. De tuin heeft een berging en een achterom. “De tuin hebben we wel zelf helemaal ontworpen”, zegt Jolanda. “De tuin heeft een leuke sfeer en veel exotische planten. Het is een tuin op het zuiden. In de zomer hebben we dan ook veel van de zon kunnen genieten.” 

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. Die aan de voorzijde meet 5.00 bij 2.90 meter. De twee slaapkamers aan de achterzijde zijn respectievelijk 2.60 bij 3.90 meter en 2.40 bij 2.93 meter. De volledige eerste verdieping is voorzien van een laminaatvloer. De badkamer is voorzien van een tweede toilet, een designradiator, een douche en twee wastafels. Op de overloop is er een aparte was- en droogruimte. “Er is dus een hele nieuwe verdieping opgebouwd”, zegt Jolanda. “Hier zijn nog eens twee slaapkamers.” De kamers zijn respectievelijk 2.90 bij 5.00 meter en 3.85 bij 2.60/3.50 meter. In een aparte ruimte is de opstelplaats voor de CV-combiketel. De tweede slaapkamer biedt toegang tot het dakterras op het zuiden. “Dat is een terras over de volle breedte van het huis”, gaat ze verder. “We zaten meestal in de tuin, maar voor mij was dit een heel handige plaats om de was op te hangen.” 

De buurt in Tanthof-West is heel kinderrijk. Er wonen kinderen van diverse leeftijden. Alle voorzieningen zijn in de buurt, zoals scholen, winkels, de kinderboerderij en de opstapplaatsen voor het openbaar vervoer. “Vlakbij is ook het prachtige natuurgebied Midden-Delfland, waar je kunt wandelen of fietsen”, zegt Jolanda.

De vraagprijs voor deze woning is € 279.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) - 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12