Nijverheidsplein staat vol fietsen, Gemeente hoopt dat ze ook weer worden opgehaald

Algemeen

Aan het Nijverheidsplein staan de rekken vol fietsen die maar niet worden opgehaald.

DELFT – Niemand wordt vrolijk van verkeerd geparkeerde fietsen. Ze kunnen hinderlijk in de weg staat, vooral in het drukke stationsgebied. De Gemeente Delft begon in mei van dit jaar daarom met handhaven.  Fietsen die in het stationsgebied buiten de met witte lijnen aangegeven vakken staan, worden door twee nieuwe handhavers verwijderd en naar een fietsparkeerterrein aan het Nijverheidsplein gebracht. Hier kunnen de officiële eigenaren hun rijwielen, als ze die nog kunnen vinden, weer ophalen. “Daar zijn geen kosten aan verbonden”, benadrukt een woordvoerder van de Gemeente Delft.

De actie om verkeerd geparkeerde fietsen te verwijderen is een succes. Zo’n succes zelfs, dat er nauwelijks nog plek is voor nieuwe fietsen, blijkt als we woensdag een kijkje nemen. De rekken puilen uit en ook daaromheen staan fietsen. Volgens een gemeentewoordvoerder worden er nog altijd fietsen naar het Nijverheidsplein gebracht. Het probleem is vooral dat die hier lang blijven staan, veel fietsen worden helemaal niet opgehaald. De rekken staan daarom zó vol, dat de Gemeente Delft fietsen buiten de rekken moet plaatsen. “En dat terwijl we veel aandacht hebben besteed aan informatieverstrekking in de krant, op de website van de Spoorzone en met extra stickers op de bebording met verwijzingen naar het Nijverheidsplein”, laat de woordvoerder weten. 

De fietsen blijven echter staan waar ze staan en geen eigenaar die ernaar kraait. De Gemeente Delft hoopt dat hier snel verandering in komt. “We roepen fietseigenaren, als ze hun fiets meer aantreffen op de plek waar ze deze hebben neergezet, dan ook met klem op om een kijkje te nemen op het Nijverheidsplein.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12