Qi ict heeft honderden klanten en genoeg werk, dus extra personeel is meer dan welkom

Algemeen

Servie Janssen voor het pand van Qi ict op het Delftechpark.

DELFT – In een prachtig ruimtelijk pand op het Delftechpark zit Qi ict. Het bedrijf is gespecialiseerd in ICT en zorgt er bij haar klanten voor dat er op dit gebied niets misgaat.

Het zijn namelijk niet de meest kinderachtige bedrijven en instellingen die Qi ict in haar klantenbestand heeft: Overheidsinstellingen zoals Defensie, Gemeentes, internetsites als Hyves, grote bedrijven zoals Heineken maar ook scholen, zoals het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In totaal heeft Qi ict honderden klanten, die allemaal willen dat hun netwerk het doet, dat hun website in de lucht is, dat de email naar behoren werkt en dat er voldoende opslagruimte is. 

Qi ict heeft echter één klein probleem: Het is erg lastig om bekwaam ICT-personeel te vinden. “We zijn momenteel hard op zoek naar twee soorten mensen”, zegt Marketing Manager Servie Janssen. “Engineers, technici dus met een HBO-opleiding èn met ervaring”, vervolgt Janssen. “En we zoeken verkopers. Zij luisteren naar de problemen van de klant en gaan samen met een engineer een oplossing bedenken. We vragen ook voor deze functie iemand met een MBO- of HBO-opleiding en het liefst in de ICT-technische hoek. Maar verkoopervaring is ook belangrijk.” Qi ict haalde al heel wat uit de kast om geschikt personeel voor de invulling van deze vacatures te vinden, maar vooralsnog heeft dat nog te weinig nieuwe mensen opgeleverd. Met de almaar groeiende vraag naar ICT-personeel wordt het aanbod steeds geringer. 

Qi ict heeft haar personeel heel wat te bieden. “We zijn een heel leuk bedrijf waar een informele sfeer hangt”, vertelt Servie Janssen. “Als er geen bezoek is of als je niet naar een klant gaat, dan hoef je niet in een pak te lopen.” Er werken zo’n zeventig mensen bij Qi. “We proberen het de werknemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken”, weet Servie Janssen. Geïnteresseerden voor een baan bij Qi ict kunnen het beste naar de website www.qi.nl/vacatures gaan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12