Delft kan voor de dag komen met de Kerstconcerten in De Oude Jan

Algemeen

DELFT – Het is allerminst goedkoop reclamegeneuzel. Het is evenmin doorzichtige prietpraat. Het is zonder overdrijven als we beweren dat de bezetting en het programma van de Kerstconcerten in Delft 2009 nauwelijks geëvenaard worden.

Een keur van vocale en instrumentale solisten, een bijna honderd geschoolde zangeressen en zangers tellend gemengd koor, een dirigent en muzikaal leider die onlangs z'n 40-jarig jubileum vierde, een schitterend aangeklede en uitgelichte Oude Kerk, ach, het óógt allemaal misschien wat overdreven, maar dat is het zeker niet.

Margaret Roest, Ernst Daniël Smid, Marco Bakker, Wendy Krikken, de vier swingende mannen van het Jaffo Gate Quartet, het Gemengd Koor 'Concertante', we zeggen niets te veel als we beweren dat er vocaal heel veel te genieten zal zijn tijdens de twee Kerstconcerten op donderdag 17 december a.s. En wat te denken van het instrumentale geweld, met violist Martin de Deugd, pianist Frans de Berg, Arthur Postma die als het moet een heel orkest voor z'n rekening neemt, de blazers van het Koperkwartet van de Marinierskapel, organist Wim Loef en de harpiste, de fluitist en de hoboïst die samen het Arpeggio Trio vormen? Dat alles onder de bezielende leiding van Gerard Brëas, de man die wijd en zijd faam geniet als koordirigent en samensteller van boeiende muziekprogramma's. 

Dat doet hij ook voor Kerstconcerten in Delft 2009. Dat qua programmering bovendien afwijkt van de vorige edities van dit muzikale evenement, want nu zullen niet alleen (bekende en wat minder bekende) religieuze Kerstliederen ten gehore worden gebracht, maar ook musical- en andere nummers die aan Kerstmis gerelateerd zijn. 

Dat zullen, onder meer, nummers zijn uit The Sound of Music en bekende hits van bijvoorbeeld Andrea Bocelli en Michael Jackson. Kortom: Het wordt gewoon genieten, ruim anderhalf uur aan één stuk, dus zonder pauze. 

Er is keus uit twee Kerstconcerten op één en dezelfde donderdag, namelijk die van 17 december 2009. Beide concerten zijn volkomen identiek. Het eerste concert begint om 18.00 uur en het tweede om 20.30 uur. 

De kaarten, die per rij zijn genummerd, kosten 37 euro 50 (Eerste rang) en 32 euro 50 (Tweede rang). Ze zijn in Delft te koop bij: 

Jos Beuman Fotografie (Martinus Nijhofflaan 16)
Boekhandel Ben Kempers (Troelstralaan 47/49) 
De krant Delft op Zondag (Koornmarkt 22). 
De Vreede Sport (Dijkshoornseweg 33b, Den Hoorn)
Sporthuis Reinders (Westlaan 2, Pijnacker)
Nico Velthoven Lederwaren (Winkelcentrum Parade, Nootdorp).

Kaarten zijn ook te koop via www.concertplaats.nl. Meer informatie is te vinden op www.kerstconcertindeflt.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12