Omar Ouled-Haddou gaat er bij DHL een mooi seizoen van maken

Algemeen

DELFT – En daar dook Omar Ouled-Haddou, de oudste van de welbekende voetballende broertjes, op het laatste nippertje op bij DHL. "Ik zou eerst naar Delft gaan. Dat ging niet door. Ze hadden al gelijkwaardige spitsen, werd me gezegd door één van die mensen van het bestuur. Ja, dat vond ik hartstikke jammer. Misschien waren er ook wel andere redenen om mij niet aan te nemen, maar daar wil ik het niet over hebben".

-Kan het te maken hebben met dezelfde redenen waarom je twee broertjes, die nu bij Oliveo voetballen, niet bij Delftse clubs terecht konden?
"Dat zou kunnen, ja". 

-Ben jij de rustigste van het stel?
"We hebben alledrie wel wat temperament. We houden ook veel van het spelletje. Af en toe gaan we misschien wel wat te ver. Veel mensen zeggen dat ik de rustigste ben, maar dat ga ik niet van mezelf zeggen". 

Omar Ouled-Haddou (25) is de oudste. Z'n broertjes Khalid en Mohammed voetballen nu bij Oliveo, z'n halfbroertje Faried keept bij SV Wippolder. 

-Waarom ben jij weggegaan bij Delfia?
"Iedereen ging er weg. Het team viel helemaal uit mekaar. Ze hadden ook allerlei dingen beloofd, die zijn ze niet nagekomen. Het was er een beetje een zooitje". 

-Waarom naar DHL?
"Iemand zei: Waarom ga je niet naar DHL? Ik dacht: Ja, waarom eigenlijk niet? Ik heb het telefoonnummer van de trainer gevraagd en ik heb hem gebeld. Hij zei dat hij een voetballertje als ik wel kon gebruiken. Ik heb het er echt naar m'n zin. Het zijn relaxte gasten, je kan wel met ze lachen" 

Ouled-Haddou voetbalt sinds z'n vijfde. En bij aardig wat clubs: achtereenvolgens bij SV Wippolder, bij Delfia, bij DHC, weer bij Delfia, opnieuw bij DHC, terug naar Delfia en nu dus bij DHL. Hij is, vindt hij zelf, technisch en snel. "En ik heb een neusje voor de goal. Fysiek kom ik nog wel tekort. Ik ben wel sterk, maar het kan nog sterker. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn. Ik speel bijna altijd tegen gasten die groter en sterker zijn. Tóch win ik het vaak. Nee, dat is geen hoogmoed". Er is, wil hij toch wel toegeven, ook wel iets dat beter kan. "Misschien toch wel m'n rendement. Dan ga ik één man voorbij, twee man voorbij en dan balverlies. Dat moet zijn één man voorbij, twee man voorbij en doelpunt. Dát moet het zijn. En af en toe moet ik de bal eerder afspelen. Ik ben wel een beetje balverliefd. Af en toe doe ik dat wel, af en toe niet. Ik weet het wel, maar ja, dan heb je de bal eindelijk en dan wil je ook iets laten zien". 

-Ben jij niet eigenlijk een beetje te veel zaalvoetballer op het veld?
"Ik speel geen zaalvoetbal. Ik heb het voetballen op straat geleerd. Dat zit in mij. Ik vind dat wel een voordeel. Natuurlijk hebben trainers dat vaak tegen me gezegd, dat ik ook 's een bal af moet geven. Ik luister altijd naar de trainers. Maar soms doe het wel en soms ook niet. Ik ben iemand die echt een actie wil maken. Ik ben wel goed in de één-tegen-één-situaties. Ik kan, en dat is geen hoogmoed, dat hebben veel mensen ook gezegd, een wedstrijd beslissen".

'ALS JE GEEN VET HEBT, WAT MOET JE DAN VERBRANDEN?'
Hij heeft, zegt hij, in de jeugd altijd in de spits gespeeld. "De laatste jaren speel ik linksbuiten. Ik ben officieel rechts, maar ik kan ook met links schieten. Dus rechtsbuiten kan ook, maar linksbuiten ligt me toch het best. Dan kan ik het best die tegenstander gek maken. Bij DHL spelen we 4-4-2, dus ik sta nu linkshalf. Ja, dan moet ik ook verdedigen. Vroeger had ik daar erg veel moeite mee, dat gaat nu wel iets beter. Ik kán ook wel verdedigen. Als het moet pak ik een tegenstander wel aan".
DHL begon deze competitie intussen niet geweldig. Thuis liep de ontmoeting met Wateringseveld uit op een 2-3 nederlaag. Ouled-Haddou werd in minuut 85 gewisseld. Toen was de pijp bij hem wel leeg. Niet zó'n wonder, want het is Ramadan. "Dat doe ik al sinds m'n vijftiende. Je merkt het wel. Ik ben wel drie, vier kilo afgevallen. En ik weeg al niet zo veel. Je traint, je werkt, je hebt je wedstrijden. dan is het best zwaar. Als je geen vet hebt, wat moet je dan verbranden? Je hebt geen reserves. Ik was nu ook wel helemaal kapot. Je voelt het in de duels en bij het rennen, je bent gewoon zwakker. Je hebt de keus: het geloof of het voetbal. Sport is belangrijk, maar het geloof gaat voor". Maar, lacht hij, "de mensen kunnen in elk geval niet zeggen dat ik geen mentaliteit of discipline heb. Dan hou je dit niet vol". Maar ach, zó'n prestatie vindt hij het nou ook weer niet: "Je moet het gewoon doen en doorzetten". 

Nee, dat was dus niet best, tegen Wateringseveld. Die club verloor z'n trainer Madjoe Dewus (niet de vereiste papieren) en ook nog 's liefst zestien spelers. "Normaal moeten we die wedstrijd winnen". Maar ja, wat is normaal? Wateringseveld speelde zich soepel naar 0-3. "We gaven cadeautjes weg, vind ik wel. Toch zijn we tot 2-3 teruggekomen. En we kregen zelfs kansen op 3-3. Maar het mocht niet baten".
Ouled-Haddou wil er, bij DHL, een goed seizoen van maken. Ook hierom: "Mijn doel is toch wel nog een keer in de hoofdklas te voetballen. Ik ben wel gemotiveerd om het hoogste te halen". 

-Zeg 's eerlijk: ben jij nou zo'n lastig ventje?
"Ik vind mezelf niet lastig. Ik probeer altijd mensen te helpen, ook als er in het veld wat gebeurt. Dat komt misschien niet altijd positief over, maar het is altijd goed bedoeld".

(onderschrift bij de foto's 6102 en 6122)
Omar Ouled-Haddou twee keer behoorlijk stijlvol in actie tijdens het duel met Wateringseveld. (foto's: Koos Bommelé)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12