Lachen, gieren, smullen met het Groot Kerstcircus in Den Haag

Algemeen

DELFT – Nee, we overdrijven echt niet. De tiende editie van het Groot Kerstcircus, van 19 december tot en met 4 januari op het Haagse Malieveld, staat garant voor zeker drie uur amusement van topniveau.

De topartiesten, die de toeschouwer van de ene verbazing in de andere bulderende lach zullen laten rollen, komen uit alle windstreken: Rusland, China, Brazilië, Spanje, Armenië, Kazakhstan, Frankrijk en Oostenrijk. En nee, het is geen doorzichtige reclamepraat om die, overigens wel erg fraai aangeklede, circustent op een goedkope manier vol te krijgen. Want het zijn niet zo maar circusacts die u in de echte circussfeer en in vervoering zullen brengen. We doen een greep. 

Er is de letterlijk onnavolgbare meester-zakkenroller Charly Borra. U staat erbij en u kijkt ernaar. U weet het zelfs zeker: Dat zal mij niet gebeuren. Mooi wel, dus. Er is de 25 man en vrouw sterke Wuhan Groep, uit China. Deze springacrobaten en hoepelduikers wonnen op het befaamde Circusfestival in Monte Carlo een Gouden Clown. Meer eer is er voor een circusartiest nauwelijks te behalen. U zult de adem inhouden als de vijf wel erg waaghalzerige motorduivels uit Brazilië als 'gekken' te keer gaan in hun Spitting Globe of Death. En u zult uw ogen evenmin geloven bij de illusionisten-act uit Kazakhstan. 

Het is ook ontspannen lachen, gieren, brullen in dit overvolle jubileumprogramma. Zo zijn er de grandioze bijdragen van de legendarische clown Oleg Popov. Is het lachen om de fratsen van Gagik Avetsijan, die een geniale 'dubbel' blijkt te zijn van Charlie Chaplin. Maar ook de Franse komiek Thierry Dourin jaagt u de lachstuipen op het lijf. 

Verder valt er te genieten van verbazingwekkend acrobatiek. Van de leden van de Wuhan Groep, Maar ook van het Russische duo Rodion & Julia die Russische Rock & Poëzie brengen. En van de slangenmensen uit Kazakhstan die wel nooit meer uit de knoop lijken te raken. 

En dan zijn er natuurlijk de dieren. Topruiter Yuri Volodchenko brengt Russische Hogeschool. Dompteur Jason Peter deelt de piste met zijn mannelijke Atlasleeuwen. Hans-Jochen Krenzda Jr. is in de weer met Indische loopeenden, papegaaien, duiven en gieren. En Youlia Tchakanova laat zien waartoe haar Afghaanse windhonden allemaal in staat zijn. 

Kortom: we zeggen niets te veel als we beweren dat u dit programma niet aan u voorbij mag laten gaan. Zeker als u ook nog weet dat het Bolshoi Live-orkest de wervelende circusshow muzikaal begeleidt en dat niemand minder dan de bekende (televisie-)acteur Frederik de Groot de spreekstalmeester is. En reken maar dat De Groot er zin in heeft. "Als gastheer en presentator druk je met humor en aanwezigheid toch een enorm stempel op de show. Dat is voor mij een grote uitdaging. Er staan ruim dertig shows gepland op het Malieveld. Er wordt op meer dan 40.000 man publiek gerekend. Dus ik maak de borst al nat…"
Er zijn elke dag twee voorstellingen. Op Tweede Kerstdag zelfs drie. Maar op Nieuwjaarsdag blijft de circustent gesloten. 

Kaarten zijn te reserveren via Ticket Service Nederland (0900 - 300 1250, maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur), via Top Ticket Line (0900 - 300 1250, zeven dagen per week tussen 09.00 en 21.00 uur), bij alle grote Postkantoren. Free Record Shops en VVV-kantoren, en vanaf 16 december a.s. bij de Circuskassa's op het Malieveld, tussen 10.00 en 20.00 uur. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.kerstcircusdenhaag.nl. Maar vooral: Kom kijken, want u weet niet wat u mist als u nièt komt…


Gratis naar het Kerstcircus in Den Haag?
Wie gratis naar het Kerstcircus in Den Haag wil, bieden wij daartoe de mogelijkheid. Het beantwoorden van een eenvoudige vraag kan daarvoor al genoeg zijn. Kan, want als er meer goede inzenders zijn dan beschikbare kaarten zal het lot beslissen over wie de gelukkigen zijn. Per winnaar zijn twee kaarten beschikbaar. 

Dit is de vraag: 

Hoeveel voorstellingen geeft het Groot Kerstcircus Den Haag tussen 19 december 2008 en 4 januari 2009?

U kunt uw oplossing mailen naar mailto:actie@delftopzondag.nl ?subject=Prijsvraag%20Kerstcircus

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12