Afbeelding

TV West brengt Delftse Kerstconcerten in beeld

Algemeen

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

Barbara Wyts: “Vooral de artiesten die tijdens de Kerstconcerten in Delft optreden spraken ons aan.”

DELFT - TV West zal in haar kerstprogrammering uitgebreid aandacht besteden aan de Delftse Kerstconcerten die op 12 en 13 in de Oude Kerk worden georganiseerd. Elk jaar brengt de omroep een kerstconcert uit de regio in beeld. Dit jaar kozen de programmamakers voor de concerten die door RODI Media zh worden georganiseerd.

“We streven er naar om elk jaar weer een ander type concert op de buis te brengen”, verduidelijkt Barbara Wyts namens TV West. “Vorig jaar hebben we een klassiek kerstconcert uitgezonden en we dachten het voor 2013 over een andere boeg te gooien. Vandaar dat we te gast zijn in de Oude Kerk. Vooral de artiesten die optreden spreken ons erg aan. Van Ernst Daniel Smid is wel bekend dat hij een geweldige kerstsfeer kan neerzetten, maar we zijn bijvoorbeeld ook heel benieuwd hoe de zangers  van L.A. the Voices hun bijdrage gaan invullen. Ook van Pearl Jozefzoon en Jan Vain verwachten we veel. Wat wij ervan verwachten is eigenlijk nog niet eens zo belangrijk, het gaat erom dat onze kijkers ervan zullen genieten en we zijn ervan overtuigd dat deze artiesten onze kijkers zullen boeien.”
De opnames zullen zoveel mogelijk aan de toeschouwers in de Oude Kerk voorbijgaan. “Maar we zullen wel met een groep van ongeveer vijftien mensen aanwezig zijn. Naast een aantal technische mensen is er een regisseur en een productie-assistent aanwezig. Vier cameramensen zullen ervoor zorgen dat alles perfect in beeld wordt gebracht.”
Op eerste en tweede Kerstdag zullen de kijkers in het verzorgingsgebied van TV West van een uitzending van  vijfenveertig minuten kunnen genieten. “We monteren het concert terug tot 45 minuten en zenden die gedurende grote delen van de eerste en tweede Kerstdag uit. Op Kerstavond zenden we een compilatie van 20 minuten uit om de mensen enthousiast te maken voor de uitzendingen op de twee Kerstdagen.”

 


TV West zendt op de volgende tijdstippen uit:
- Kerstavond 24 december compilatie van 20 minuten, eerste uitzending om 18.00 uur daarna  de herhaling op elk heel uur tot de volgende dag 17.00 uur.
- Eerste Kerstdag 25 december Kerstconcert van 45 minuten, eerste uitzending om 18. 00 uur daarna in de herhaling op elk heel uur tot de volgende ochtend 09.00 uur.
- Tweede Kerstdag 26 december Kerstconcert van 45 minuten, eerste uitzending om 14.00 uur daarna in de herhaling op elk heel uur tot 17.00 uur.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12