Huis te koop: Plein Delftzicht 23, Delft

Algemeen

Prima onderhouden appartement met een schilderachtig uitzicht

DELFT – Thomas Lohse en Angelika Voss hebben de afgelopen elf jaar zeer plezierig gewoond in dit fraaie driekamerappartement. Ze willen nu een volgende stap zetten en verhuizen naar een huis met een tuin.

Deze woonomgeving is echter zo goed bevallen, dat ze niet ver weg gaan. “Ons nieuwe huis staat twee straten verder”, zegt Thomas. “We willen de wijk niet uit.” Een ander bewijs dat ze echt verknocht zijn aan deze plek is wel het feit dat ze in hun nieuwe huis een grote foto van hun huidige uitzicht willen hangen. Het is inderdaad een uitzicht uit duizenden. Aan de rand van het centrum, op de plek waar Vermeer zijn beroemde schilderij ‘Gezicht op Delft’ maakte. “Het is ook zalig om aan het water van de Kolk te wonen”, zegt Angelika. “Het is leuk om daar de schepen te zien varen en in de zomer meren er allemaal plezierjachten aan. Er gebeurt eigenlijk altijd wel iets op het water.” 

Thomas en Angelika komen oorspronkelijk uit Duitsland, maar zijn in Delft terechtgekomen door het werk van Angelika. Eerst woonden ze kort aan de Brabantse Turfmarkt, maar toen zijn ze al snel hier naartoe gekomen. “Midden in de binnenstad wonen beviel ons minder”, zegt Thomas. “Maar juist wel zo net buiten het centrum. We doen eigenlijk alle boodschappen in de binnenstad, met de fiets ben je er in twee minuten.” 

De bewoners hebben de woning heel goed onderhouden. Het appartement ziet er dan ook heel netjes uit. Voor met z’n tweeën is er volop ruimte, maar zelfs een klein gezin kan er gerieflijk wonen. De woning heeft een royale woon- en eetkamer van 40 vierkante meter. Aan de achterzijde is er een open keuken van 2.75 bij 2.15 meter. Deze is uitgerust met een gaskookplaat, een oven, een afzuigkap en een koel-vriescombinatie. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon van 5.40 bij 1.70 meter, met hetzelfde schitterende uitzicht op de oude binnenstad. “Het is heerlijk om op het balkon te zitten als het warm is”, zegt Angelika. 

Het appartement heeft een ruime hoofdslaapkamer van 4.18 bij 3.00 meter, die ook toegang biedt tot het balkon. De andere slaap- of werkkamer meet 2.40 bij 4.18 meter. De moderne badkamer is 2.30 bij 1.80 meter en deze is voorzien van een ligbad, een douche en een wastafel. Er is een afzonderlijk toilet met een fonteintje. Op de overloop is er ook nog een binnenberging, waar de opstelplaats voor de CV-combiketel en de wasmachineaansluiting zijn. “In het complex is er veel saamhorigheid”, zegt Thomas. “Er wonen nog veel mensen van het eerste uur. Buren kunnen altijd bij elkaar terecht voor hulp. Er is ook een heel actieve Vereniging van Eigenaren.” 

De bewoners hebben overigens ook de beschikking over een overdekte parkeergarage. Iedereen heeft een eigen parkeerplaats. Er is dus nooit een tekort aan parkeerplaatsen. Vanuit de centrale hal op de begane grond is ook de aparte fietsenberging bereikbaar. “Omdat alles gelijkvloers is, er overal elektrische deuren zijn en er een videophone-installatie aanwezig is, zouden ook senioren hier prima kunnen wonen”, zegt Angelika. 

Het complex heeft een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer, het NS-station en diverse uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is € 275.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12