Hardlopen rond Dobbeplas voor twee goede doelen

Algemeen

Eward Driehuis en Martijn Ploegmakers hebben er zin in. De twee leden van de Delftse Ronde Tafel maken deel uit van de organisatie van de Dobberonde, maar ze zullen ook zelf hun rondjes lopen voor het goede doel.

NOOTDORP – De tafelaars van de Ronde Tafel Delft gaan wederom geld inzamelen voor het goede doel. Dat doen ze op zondag 25 april a.s. tijdens een hardloopevenement voor ouders en kinderen rond de Nootdorpse Dobbeplas. De club van de Ronde Tafel Delft bestaat al zo’n 80 jaar. De achttien leden komen eens in de twee weken bij elkaar en eens in de zo veel tijd zetten ze een actie op touw om geld in te zamelen voor een goed doel dat zich inzet voor kinderen.

“We hadden weer de behoefte om iets groot te organiseren”, vertelt Ronde Tafel-voorzitter Martijn Ploegmakers over de sponsorloop. “We wilden op een leuke en goede manier geld ophalen, dat is de Dobberonde geworden.” Die wordt al regelmatig georganiseerd door de Nootdorpse IJsclub. De vereniging heeft zich dan ook bij de actie van de Delftse tafelaars aangesloten en helpt op allerlei manier met de organisatie van het hardloopevenement. “De mensen van de Nootdorpse IJsclub zijn echt helden, zonder hen was het nooit gelukt om dit te organiseren”, zegt Ronde Tafel-lid Eward Driehuis dan ook. 

De opbrengst van de Dobberonde komt vrijwel geheel ten goede aan de tweede goede doelen die zijn gekozen: KiKa en het Butterfly House, een huis voor HIV-besmette kinderen in Zuid-Afrika. Het geld wordt bijeengebracht door alle lopers die op zondag 25 april meedoen aan de sponsorloop. Ze gaan bij hun familie en in hun eigen vrienden- en kennissenkring op zoek naar mensen die hen willen sponsoren. Een aantal lopers en loopverenigingen heeft hun deelname al toegezegd, maar de mannen van de Ronde Tafel Delft hopen uiteraard op nóg meer deelnemers. “Degenen die meedoen gaan met een dubbel goed gevoel naar huis”, weet Eward Driehuis. “Ze hebben lekker gesport, daar word je blij van. En je hebt kinderen geholpen die een nare ziekte hebben. Als je dat hebt gedaan kun je ’s avonds met een voldaan gevoel op de bank neerploffen. Er zijn in Delft en omgeving duizenden mensen die regelmatig hardlopen. Als die zich allemaal inschrijven, kunnen we met elkaar honderden kinderen gelukkig maken.” 

De starttijden van de Dobberonde Sponsorloop zijn tussen 10.30 en 11.00 uur. Kinderen kunnen meedoen aan de 750 meter- of de 1500 meterloop. Volwassenen kunnen 5, 10 of 15 kilometer voor het goede doel lopen. De organisatie stelt het op prijs als deelnemers zich aanmelden via de website www.dobberonde.nl. De lopers krijgen dan een formulier toegestuurd waarmee ze langs hun potentiële sponsors kunnen gaan. Het is ook mogelijk om je op de dag zelf aan te melden. Bij het startpunt, bij de Molen in Nootdorp, is het tevens mogelijk om met de pinpas te betalen. Meer informatie over de Dobberonde is te vinden op www.dobberonde.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12