Veel gekker moet het niet worden... zondag 27 september

Algemeen

Een ruzie op het J.C. van Markenplein ontaardde woensdag rond 20.45 uur in een vechtpartij. Een 43-jarige man uit Delft raakte hierbij gewond, hij moest naar het ziekenhuis. De Politie hield een 38-jarige man uit Delft aan. De twee kregen het om nog onbekende redenen met elkaar aan de stok.

De Politie hield woensdagochtend kort na middernacht een 25-jarige Delftse veelpleger aan. Politiebikers zagen hem lopen in de Mandelastraat en dat hij met een zaklampje in auto’s scheen. De bikers besloten hem even in de gaten te houden, maar ze verloren hem korte tijd uit het oog. Ter hoogte van de Derde Werelddreef zagen ze hem in de tram stappen. Toen hij op de Martinus Nijhoflaan uitstapte, besloten de agenten hem te controleren. Hij had slechts een flesje parfum bij zich, maar in de tram vond de Politie nog een autoradio. Uit onderzoek bleek dat de radio en het flesje parfum waren weggenomen uit een auto die geparkeerd stond op de Martinus Nijhoflaan. De agenten hielden hem daarop aan. De nacht ervoor was hij ook al aangehouden. 

Een 51-jarige inwoonster uit Delft zag dinsdag om 15.45 uur op de Kerkpolderweg een 68-jarige invalide man met zijn karretje in een greppel rijden. Ze reageerde zeer alert en belde direct de hulpdiensten. Dat was niet voor niets, de man bleek alleen met zijn kin het wagentje te kunnen besturen en hij kon zich dan ook niet op eigen kracht uit zijn benaderde positie bevrijden. De GGD vervoerde hem naar het ziekenhuis. 

Bij een snelheidscontrole op de Buitenhofdreef controleerde de Politie maandagmiddag tussen 13.00 uur en 17.30 uur 1418 automobilisten. Van hen reden er 73 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. 

Een getuige zag maandag rond 18.45 uur op de Aart van der Leeuwlaan drie jongens met een balletjespistool op voorbijgangers schieten. Het pistool zag er zo echt uit dat de getuige de Politie belde. Gewaarschuwde agenten troffen de drie jongens aan. De 14-jarige jongen die het zwarte balletjespistool bij zich had moest mee naar het Politiebureau, waar hij in overleg met zijn moeder een Halt-verwijzing kreeg.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12