Afbeelding

ONDERTUSSEN IN DE WIJK, 'De telefoon pakken en het zelf regelen

Algemeen

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Jeanette van der Helm (63): 'We waren gehecht aan Onder de Schie, maar zijn erg blij met onze nieuwe plek.'

Delft bruist van de welzijnsactiviteiten. Van een potje biljart tot yoga en van koersbal tot schilderen. Na de beslissing van de Delftse gemeenteraad om enkele buurthuizen te sluiten moest een aantal organisatoren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Met succes. Een serie van zes portretten van betrokkenen, die het buurthuis verruilden voor een nieuwe stek.

Voor Jeanette van der Helm (63) is creatief bezig zijn haar lust en haar leven. Jarenlang gaf zij schilderles in buurthuis Onder de Schie en sinds december doet ze dat in De Parel aan de Foreestweg.

Die verplaatsing van haar activiteiten was noodzakelijk door het besluit van de gemeente Delft om enkele buurthuizen te sluiten. "Vervelend, maar het is niet anders", zegt Van der Helm. "We waren hartstikke gehecht aan ons plekje in Onder de Schie aan de Rotterdamseweg, maar inmiddels zijn we heel erg blij dat we in De Parel terecht zijn gekomen. Het is een schitterend nieuw buurtcentrum waar de wijkbewoners ook erg blij mee zijn."

Inmiddels is de wekelijkse schilderles op de woensdagochtend al maanden gehuisvest in het fraaie onderkomen onderaan de Vermeertoren. Jeanette van der Helm: "Ik heb zelf actie ondernomen toen ik wist dat De Schie ging sluiten. Je moet gewoon de telefoon pakken en het gaan regelen. Ik heb daarbij veel hulp gekregen van Breed Welzijn Delft. Mijn kast met spulletjes moest natuurlijk hier naar toe, dat kostte één belletje en hij stond er. Dat voelde meteen goed."

Carline Nauta van BWD was degene die er alles deed om de kast met spullen binnen een dag in De Parel te krijgen. Zij zegt: "We zijn als Breed Welzijn Delft blij de overgang van activiteiten naar andere locaties goed te kunnen ondersteunen. Voor het begeleiden van activiteiten naar een nieuwe locatie lopen wij graag een stapje harder, als de mensen het niet alleen redden. Dat is echt maatwerk, waarin je intensief contact houdt met mensen."

Veel veranderd is er bij de schilderles niet. Jeanette van der Helm: "We hebben gelukkig nog precies dezelfde groep. De administratie is nu wel op mijn bordje gekomen, maar verder geen klagen. Of er nog plek is? Ja hoor, laat ze me maar bellen!"

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12