Het zal toch niet waar zijn... zondag 8 november

Algemeen

Teun Dappers.

Wijdden we vorige week wat kommervolle volzinnen aan korfbalvereniging Fortuna/MHIR, vanwege de moeizame zoektocht naar bestuursleden en toch ook wel centjes, intussen is de (zoals gebruikelijk bij welke vereniging dan ook) bepaald niet massaal bezochte Ledenvergadering achter de rug.

Die bood in zoverre enig licht in de duisternis dat zich wèl een nieuwe secretaris opwierp, maar dat de vacature van penningmeester nog immer een vacature is. Vanessa van der Kooy volgt als secretaris Joyce Boes-Schoonmade op, die wèl verder gaat als bestuurslid Algemene Zaken. Penningsmeester Frans Ogier kijkt reikhalzend uit naar een waardige opvolger. Hij doodt intussen de tijd door nog een maand of twee 'de hoogste noodzakelijke zaken' op te pakken. 

Roeivereniging De Delftsche Sport, kortweg DDS, viert het 125-jarig bestaan. Ze zijn er druk doende het Lustrumboek 125 jaar DDS in elkaar te flansen. Dat wordt 'een kleurrijk mozaïek van verhalen en beschouwingen, feiten en cijfers en vooral persoonlijke impressies, foto's en tekeningen'. Een klein voorproefje. 'Pas in 1912 worden bij DDS de eerste dames als lid toegelaten. En als je lid bent, mag je ook in de boot. Ja kom nou, alleen sturen! Ook roeien? Nou vooruit. Maar dan stijlroeien en keurig gekleed… Pas in 1929 gaat er vanuit de (sinds 1967 Koninklijke) Nederlandse Roeibond een voorstel naar de verenigingen om snelroeien voor dames toe te staan, over een afstand van 500 meter. En wat denk je? DDS is tegen. Bij onze vereniging roeien de dames nog steeds in stijl, maar vanaf 1931 wel in lange broek. Doch eenmaal op de vlonder moeten rap de rokken weer aan. Een paar jaar later gaan de vrouwen dan toch snelroeien en het duurt nog tot 1944 voor een dames-acht van DDS een eerste prijs wint'. 

Als het goed is, heeft Delftenaar Teun Dappers (foto) afgelopen donderdag meegedaan in de finale om de Dunlop Drivers Cup. Met 24 andere snelheidsduivels streed hij op het circuit Park Zandvoort om de prijs die er niet om liegt: een racecursus, onder begeleiding van Jeroen Bleekemolen, en deelnemen aan een test- en selectiedag van het BRL Ligt Team Fanzonely, een raceteam dat deelneemt aan het Dutch Power Pack, de belangrijkste nationale raceklassen. Dappers studeert Technische Bestuurskunde aan de TU. En hij scheurt er in een snelle auto vrolijk op los. Dat doet hij ook nog 's heel behoorlijk, want om tot de 25 finalisten te behoren, moest hij wel in de slag met de 100 kandidaten die (uit zo'n 1000 aanmeldingen) voor de voorronde waren geselecteerd. Dappers pakt dat racen dan ook serieus aan. "Ik ren tien kilometer per dag, ik train met gewichten, ik let op mijn voeding". Maar hij is natuurlijk ook en vooral student. Waardoor hij met de verleidingen van het studentenverenigingsleven moet zien af te rekenen. "De eerste week was het wel lastig om de nazomerbiertjes af te slaan. Gelukkig weet ik waar ik het voor doe. Daar steek ik graag mijn energie in". 

Nu we het tóch over 'nazomerbiertjes' hebben: toen we, geheel argeloos, een blik wierpen op de website van Rugby Club Delft werden we opgeschrikt door de kop 'en doe er ook maar een dubbele whisky bij!! Want vrijdagavond gaan alle remmen los!!!' Die vrijdagavond was afgelopen vrijdagavond. Het moet toen redelijk onrustig zijn geweest in Delft, want de opwekkende uitnodiging aan een iegelijk die zich bij de stoere-mannen-club betrokken voelt loog er niet om. 'Geachte Drankliefhebbers, In het kader van een vrije zondag in ons competitieschema en onze ongeslagen status in de competitie organiseert de buitenringcommissie op vrijdag 6 november de buitenringtocht'. Een buitenringtocht? Ja, een buitenringtocht. Dat is 'een tocht langs 17 kroegen buiten de Delftse grachtengordel, waar overal minstens 1 bier genuttigd zal worden. Dresscode: sjaaltjes en snakeskin boots'. Of dat 'minstens 1 biertje' één biertje per kroeg of één biertje per deelnemer betreft, daarover wordt in de uitnodiging helaas met geen woord gerept. 

Silvana de Wit en Eline van Veen zijn twee 'topmeiden' van Showgroep Dreamgirls. Daarmee overdrijven we geenszins, wan dit charmante duo mag op 12 december a.s. meedoen aan de strijd om het Nederlands Kampioenschap Majorette. Samen met hun trainster Mariska den Uil oefenen ze zich te pletter om daar een goed figuur te slaan. o


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12