Huis te koop: Steltloperstraat 47, Delft

Algemeen

Ruim en licht appartement in een prachtige groene omgeving

DELFT – Het was de afgelopen vier jaar prima wonen in dit vierkamerappartement in een kleinschalig complex (met lift) aan de uiterste rand van Tanthof-Oost. Ilja van Vliet en haar man Jelle hebben toch besloten te gaan verhuizen.

Ze willen namelijk wat groter gaan wonen met het oog op de toekomst. Voor hun zoontje Stijn is het ook leuk om een tuin te hebben. “We kijken rond in Delft en omgeving”, zegt Ilja. 

Dit was hun eerste gezamenlijke koopwoning. Daarvoor woonden Ilja en Jelle in een huurhuis in Tanthof-West. “We hebben destijds voor dit appartement gekozen vanwege de ligging”, vertelt Ilja. “Het complex staat helemaal aan de rand van de wijk. Het grenst aan het recreatiegebied Midden-Delfland, waar we een prachtig uitzicht op hebben. Je kunt er heerlijk rustig wandelen, hardlopen en fietsen. Dat vinden we waarschijnlijk niet zo snel meer terug bij een ander huis en dat zullen we ontzettend gaan missen.” 

De woning zelf is Ilja en Jelle ook uitstekend bevallen. Een belangrijk pluspunt is de hoeveelheid ruimte. “Je zou hier ook makkelijk met twee kinderen kunnen wonen”, zegt ze. “Verder is het heel prettig dat alles gelijkvloers is. De woonkamer is heel licht, dat komt mede door de grote raampartij. Je hebt vanuit de kamer een mooi groen uitzicht.” 

De woonkamer is 5.20 bij 4.64 meter groot en voorzien van houten vloerdelen. Ilja en Jelle hebben de woning goed onderhouden en op sommige punten verfraaid. “In de woonkamer hebben we bijvoorbeeld een andere vensterbank gemaakt, waardoor de radiatoren nu mooi weggewerkt zijn”, zegt Ilja. “Dit is dus echt geen klushuis, je kunt er zo in.” 

In de woonkamer is er een luxe open keuken, die wel afgescheiden is door een bar. De keuken meet 5.20 bij 2.06 meter en is voorzien van een vijfpits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een koel-vriescombinatie, een combi-oven en een natuurstenen werkblad. “We hebben een heel fijn balkon”, zegt ze. “Het is een balkon op het zuiden, dus we hebben de hele middag zon. Op het balkon heb je een prachtig uitzicht op het recreatiegebied. Daar kun je echt heerlijk van genieten. Aan de andere kant van het appartement hebben we ook nog een kleiner balkon, dat is heel handig voor bijvoorbeeld de was.” 

De grote centrale hal biedt verder toegang tot de drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer meet 4.14 bij 2.70 meter en grenst aan het grote balkon. De andere twee slaapkamers zijn respectievelijk 3.76 bij 2.20 meter en 3.76 bij 2.30 meter. Eén van die slaapkamers biedt toegang tot het kleine zijbalkon. “We hebben de badkamer en het toilet opgeknapt”, zegt Ilja. “Het plafond is verlaagd en we hebben er inbouwspots in gemaakt.” 

De moderne badkamer ziet er fraai uit en is voorzien van een ligbad met whirlpool, een douchecabine en een wastafel. De afzonderlijke toiletruimte heeft een wandcloset en een fonteintje. Er is een aparte ruimte voor de wasmachine. Hier is ook de opstelplaats voor de CV-combiketel (VR 2006). Op de begane grond is er een afgesloten fietsenberging. “Het is een erg leuk complex, met rustige buren die wel altijd in zijn voor een praatje”, zegt ze. “In Tanthof wonen veel gezinnen met kinderen. Er zijn dan ook genoeg speelterreinen in de buurt. Ook het parkeren is hier geen enkel probleem.” 

Dit appartement is goed gesitueerd ten opzichte van winkels, scholen en andere voorzieningen. Ook de uitvalswegen en het openbaar vervoer zijn makkelijk bereikbaar.

De vraagprijs voor deze woning is € 219.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) - 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12