Als nood wetten breekt, dan gloort er hoop voor Serpo

Algemeen

Belangstelling genoeg voor Serpo in Delft. Daarom wordt er nu gekeken of de reptielenzoo mogelijk naar het GGD-gebouw kan verhuizen.

DELFT – De kans dat Serpo toch in Delft blijft, is deze week een klein stukkie groter geworden.

Een voorstel van Onafhankelijk Delft, dat woensdag in de Commissievergadering voor Economie, Milieu, Cultuur en Recreatie werd besproken, krijgt steun van die Commissie en daarom gaat wethouder Ronald Vuijk de mogelijkheden bekijken of de Delftse reptielenzoo, die wegens de bouw van de spoortunnel wegmoet aan het Stationsplein, in het voormalige gebouw van de GGD aan het Crommelinplein kan worden gevestigd. “Ik was eerlijk gezegd toch wel verbaasd dat het voorstel werd gesteund”, laat Martin Stoelinga van Onafhankelijk Delft weten. “Het is nota bene het eerste voorstel van onze kant in het nieuwe politieke jaar, maar we werden als een gek gesteund.” Of het een voorbode is voor nieuwe politieke verhoudingen in de Delftse Gemeenteraad weet Stoelinga niet, hij is in ieder geval blij dat er naar de door zijn partij aangedragen optie gekeken wordt. “Wethouder Vuijk was nog niet helemaal overtuigd maar wij gaan voor het GGD-gebouw. De andere partijen konden toch ook geen nee zeggen? Er komen 30.000 mensen per jaar bij Serpo, dat kunnen we toch niet laten zitten? Als je ziet hoeveel subsidie naar andere instellingen gaat, zoals het Vermeercentrum dan zeg ik: Serpo moet gewoon in Delft blijven. Ik hoop echt dat het doorgaat.” 

Aan het Stationsplein is ook Walter Getreuer van Serpo inmiddels op de hoogte van de uitkomst van de vergadering. “Het lijkt er nu op dat er eindelijk ook politieke wil is om tot een oplossing te komen. Ik heb altijd contact gehad met ambtenaren. Misschien heb ik de Gemeente Delft via de verkeerde weg benaderd. Dat zou kunnen. Ik heb ook ja gezegd tegen Stoelinga toen hij naar mij toekwam met de vraag of hij er mee aan de slag mocht. Ik was van tevoren wel gewaarschuwd dat Martin nou niet echt populair is bij zijn collega’s in de Gemeenteraad, maar als je zo’n besluit moet nemen, dan moet je daar als Raad bovenstaan.” 

Ondertussen gaat de telefoon. De Dagjes Uitgids aan de lijn. “Kijk dat is een beetje een probleem nu”, vervolgt Getreuer, nadat hij het telefoongesprek heeft beëindigd. “Dit soort gidsen nemen ons graag op in hun uitgave en ik moet ze laten weten waar we volgend jaar met Serpo zitten. En dat weten we nu eigenlijk niet. Dan hoor ik dat het volgend jaar juni wordt, een ander zegt weer april. Zelf denk ik het wel tot na de zomer uit te kunnen zingen. De zomer is ook de periode dat je winst pakt, de rest van het jaar draai je meestal quitte.” 

Overigens is Getreuer ook nog bezig met de Gemeente Lansingerland voor een locatie in Berkel en Rodenrijs, maar zegt hij: “Ik houd ze op de hoogte van alle ontwikkelingen en ze weten dat er nu in Delft misschien weer mogelijkheden zijn. Zolang het nog nergens een gelopen race is, houd ik alle opties open. Maar de Gemeente Delft is de laatste jaren heel goed geweest in dingen in het ongewisse laten. Dat is niet goed. Niet voor de dieren, niet voor de medewerkers en niet voor mij. Maar je ziet, net als bij Wesseling trouwens, dat er op de één of andere manier toch wel over een oplossing wordt nagedacht. Nood breekt wetten toch? Het is daarom nu goed om te constateren dat er een politieke wil is.” (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12