Delft heeft volgende week zondag weer een wielerronde

Algemeen

DELFT – Het is de organisatie van de Rabobank wielerronde van Delft ernst. Zondag 28 augustus heeft Delft dankzij hen voor het eerst sinds 1997 weer in wielerwedstrijd in huis. Het voornemen van het organiserend comité, onder aanvoering van Martin Janssen, wil er een jaarlijks terugkerend festijn van maken. De Rabobank is in elk geval voor drie jaar partner van de ronde. De organisatie wordt gevormd door leden van de studentenwielervereniging WTOS (Wij Trainen Ons Suf), die in totaal ruim 200 leden heeft. Een bloeiende vereniging dus.

“Volgens ons is er in Delft en omgeving grote belangstelling voor de wielersport”, motiveert Janssen de terugkeer van de Delftse wielerronde. Het organiseren van zo’n wielerronde is overigens geen gemakkelijke klus. “We zijn er al anderhalf jaar mee bezig. We wilden het parcours eerst in de binnenstad situeren, wat natuurlijk een geweldige ambiance zou geven. Daar zag de Gemeente echter geen mogelijkheden. 

In de TU-wijk is dat een stuk eenvoudiger. Ook de sponsoring was een hele tijdrovende klus. Maar ook dat hebben we voor elkaar gekregen. De start en finish zijn nu op de Leeghwaterstraat. Het 1100 meter lange parcours loopt verder over de Jaffalaan, Rotterdamseweg en Drebbelweg. Er komt zelfs een eigen wielerkrant in een oplage van 5000 exemplaren.”

Ook de rondemiss is geworven. De 22-jarige studente Master Urbanism aan de faculteit Bouwkunde Kitty Busscher, deelt de bloemen en kussen uit aan de winnaars. Bijzonder is nog het onderdeel Dikke Bandenrace, waar de Delftse jeugd in de leeftijd van 7 tot 12 jaar vanaf 14.15 uur aan mee kan doen. “Dat doen we om de Delftse jeugd enthousiast te maken voor de wielersport”, legt Martin Janssen uit. “Er wordt gereden in drie leeftijdscategorieën en bij voldoende aanmeldingen rijden jongens tegen jongens en meisjes tegen meisjes. Ze rijden op hun eigen fiets. Dit mag een stadsfiets, mountainbike, citybike zijn, maar geen racefiets. Met banden die minimaal 28 milimeter dik zijn, versnellingen zijn toegestaan. Een helm is verplicht en daar zorgen wij voor. Deze week hebben we op de basisscholen flyers verspreid. Bij andere wielerrondes zie je vaak zo’n twintig deelnemers per categorie, dat moet dus heel leuk kunnen worden.”

Het programma van de Rabobank Ronde van Delft 2011 op zondag 28 augustus is als volgt: 
- 11.00 uur: Sportklasse (40 kilometer) 
- 12.30 uur: Amateurs (60 kilometer), startschot wordt verricht door wethouder Guldemond van de Gemeente Delft 
- 14.15 uur: Rabo Dikke Bandenrace 
- 15.00 uur: Elite/Beloften (80 kilometer), startschot wordt verricht door Marco Seele van de Rabobank 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12