Delftse kinderen met ouders van verschillende culturen te zien in boek

Algemeen

Amina en Zahra hebben een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. De twee Delftse kinderen staan met een foto in het boek ‘Mix, kinderen in Nederland’. (foto: Suzanne Liem)

DELFT – De Delftse fotografe Suzanne Liem heeft de afgelopen maanden meegewerkt aan het boek 'Mix, kinderen in Nederland'.

Aanstaande vrijdag komt dit boek over kinderen van ouders van verschillende culturen uit. Twee van de foto’s die Liem voor het boek maakte zijn van Delftse kinderen. “Voor deze serie met de naam ‘Net zoals Obama’ heb ik broertjes en zusjes gefotografeerd van een blanke ouder en een donkere ouder”, vertelt Liem. In het boek staan niet alleen foto’s van Liem, maar ook van de fotografen Koos Breukel, Morad Bouchakour, Ting Chan en Venus Veldhoen. Verder bevat het boek essays van acht verschillende auteurs. De eerste exemplaren worden vrijdag tijdens een seminar in Amsterdam uitgereikt aan Mei Li Vos en Ramsey Nasr. Daarna is het boek, dat wordt uitgegeven door uitgeverij d' Jonge Hond en tot stand is gebracht door Forum, instituut voor multiculturele vraagstukken, verkrijgbaar in de reguliere boekhandel.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12